Kaymakam Çenet'ten Mahalle Ziyareti

Kaymakam Çenet'ten Mahalle Ziyareti

Çenet, Kışlacık Mahallesi'nde köy konağında yapılan toplantıyla mahale sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçe başlattığı yeni uygulamayla her ay bir mahallede daire amirleri ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sorunları yerinde tespit ediyor.

Kaymakam Çenet, beraberinde Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Jandarma Komutanı Umut Gürses, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Halil Yükselen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, ASKİ Çubuk Bölge Müdürü Mehmet Akyıldız, A.B.B. Fen İşleri Daire Başkanlığı Çubuk Asfalt ve Yol Şefi Cengiz Özaydın, birim müdürleri, muhtarlar ile birlikte Kışlacık Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.  

Kışlacık Mahallesi’nde bulunan köy konağında yapılan toplantının açılışında konuşan Kaymakam Çenet, görev süresince her mahalleye giderek sorunları ve talepleri vatandaşın ayağında alacaklarını söyledi. 

Yerinde tespitlerin önemine işaret eden Çenet, ‘’Bu toplantılarla daha öncesinde köy olan bu yerleşim birimlerimizi hem tanıma fırsatı buluyoruz hem de burada yaşayanlarla yüz yüze iletişim kurmuş oluyoruz. Ayrıca bize ilk geldiğimizde hayırlı olsun için ziyaret eden bir çok vatandaşımız olmuştu, şimdi bu ziyaretlerle onlara da bir iadeyi ziyarette bulununmuş olduk. Amacımız ilçemize bağlı bütün mahalleleri gezmek, zamanla vatandaşların tüm sorun ve ihtiyaçlarını gidererek devletin elinin ulaşmadığı tek bir vatandaş dahi bırakmamaktır’’dedi.  

Ziyaretlerde vatandaşlardan çok farklı ve haklı talepler geldiğini vurgulayan Çenet, ‘’Elbette hizmet yaparken gözden kaçanlar olabiliyor. Ama böyle ziyaretlerde biraz önce amcalarımızın değindiği gibi o sorunlara yerinde çözüm üretilebiliyor. Yaşadığımız yerlerde temizliği hijyene dikkat etmemiz lazım.  Özellikle de böylesine doğal güzelliği olan ormanlık alanlarda her şeye dikkat etmek gerekiyor. Çevreyi kirletenler ilgili birimlere hızlı bir şekilde ihbar edilmeli’’ diye konuştu. 

Kışlacık Mahallesindeki tarihi yapılara sahip çıkılması için çalışma başlatılmasını isteyen Çenet, ‘’Mustafa Kemal Atatürk o tarihlerde buraya gelerek çeşitli çalışmalar yapılmasını istemiş. Örneğin Atatürk’ün çiftliğinin bulunduğu alandaki mandıralar restore edilip, turizme açılabilir. Ayrıca ziyaretinde talimat verdiği gibi Karagöl bölgesine bir sanatoryum hastanesi kazandırmak için bir çalışma yapılabilir. Bunlarla ilgili birimlerimiz bir çalışma yapsın’’ ifadesini kullandı.     

Daha sonra konuşan Başkan Acehan’da, Kışlacık Mahallesi’nin turizm, hayvancılık ve meyvecilik konularında geliştirilmesi gerektiğini işaret etti. Mahallede bulunan eski jandarma karakolunun belediye tarafından restore edilerek sosyal tesise dönüştürüldüğünü anlatan Acehan,’’Sosyal tesisimizi hizmete açtık. Doğal güzelliklerimizi görmek için gelen vatandaşlarımız artık konaklaya bileceklerde. Karagöl’de de çalışmalar sona geldi. İnşallah bu bölgemizde turizm her geçen gün canlanarak devam edecek’’ diye konuştu. 

Konuşmaların ardından vatandaşların istek ve talepleri dinlenirken, daha sonra mahalledeki kamu binaları incelendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.