Kaymakam Çenet, Dumlupınarlıları dinledi

Kaymakam Çenet, Dumlupınarlıları dinledi

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları müdürleriyle birlikte Dumlupınar Mahallesi'ne giderek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Mahalle muhtarı Ömer Tiftikçi’nin gişimleri ile mahalle sakinleri tarafından yaptırılan Muhtar Evi’nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Çenet, vatandaşların sıkıntı ve isteklerini not aldırdı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle’nin bölgedeki üretim ile ilgili değerlendirmesini de dinleyen Çenet, sera kentte çiftçinin talebi olan fidelerin yetiştirilmesi noktasında çalışma yapacaklarını söyledi.

Üreticiyi desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Çenet, ’’İlçemiz dünyaca üne sahip Çubuk turşularının üretim merkezi. Bu ovada ciddi manada salatalık, domates, biber başta olmak üzere sebze üretimi bulunmaktadır. Dışarıdan milyonlarca fide geliyor. Biz bu fideleri ilçemizde yetiştirelim ve üreticilerimize katkı sağlayalım. Hem daha kaliteli olur hem ekonomik olur hem de bölgede yetiştiği için iklime daha çabuk uyum sağlar. Bu şekilde zayiatta çok az olur’’ dedi.

İlçedeki çiftçi ile fide yetiştirmek isteyenleri buluşturacaklarını aktaran Çenet, ‘’İnşallah ilk işimiz bu konuda bir adım atmak. Ayrıca kavun üreticileriyle ilgili de sorunlarının tespiti konusunda bir çalışma yapacağız. Biz üreticimize ve ülke ekonomisine katkı vermek için üretmek isteyene her zaman destek veremeye hazırız’’ diye konuştu.

Çenet, sorunların bir kısmını daire amirleri ile birlikte çözüleceğini, bir kısmının da ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çözüme kavuşturulmak üzere not aldığını söyledi.

Toplantıya katılan bazı muhtarlar Belediye Başkan Tuncay Acehan’a, yolların bozuk olduğunu ve yolların yapılması istediklerini bildirdiler.

Mahalle yollarının yapımına devam edildiğini söyleyen Başkan Acehan, şunları söyledi:

‘’Kazan – Çubuk arasındaki yolumuzda asfaltlama çalışması başladı. Yukarı Obruk ve Eğriekin Mahallelerimizin arasındaki çalışma devam ediyor. Karaman Mahallemizdeki yol çalışması tamamlandı. Akbayır ve Eskiçöte Mahallerimizin arsındaki yol tamamlandı. Eskiöçte, Küçükali, İmamhüseyin ve Akkuzulu Mahallerimizin arası ile Ömercik Mahallemizdeki yol çalışması devam ediyor. Asri Mezarlığın yol çalışması tamamlandı. Tuğla ile Gümüşyayla arasındaki yolda ise bakım yapılıyor. Önümüzdeki süreçte ise inşallah Yenice ve Sirkeli arasındaki yolu ile Kalaba ve Sünlü arasındaki yolu yapacağız. Bir sıraya göre inşallah yollarımızı asfaltlayacağız. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. İmkanlarımız ölçüsünde sorunlarınızı, dertlerinizi dinleyip gereğini yapmak için buraya geldik. Siz ne kadar sorunsuz yaşarsanız, biz de o kadar mutlu oluruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.