Kavşakkaya'dan İlk Su Verildi

Kavşakkaya'dan İlk Su Verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları, kendi işçi ve ekipmanıyla yaptığı Kavşakkaya Barajı'ndan ilk su Başkent' e verildi.




Başkent'in içme suyu ihtiyacına büyük destek sağlayacak Kavşakkaya Barajı'nın 2007'nin başından beri su tutmaya başladığını ve Baraj Havzası'nda 10 milyon metreküp su biriktiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Baraj Havzası'nda biriken 10 milyon metreküp suyun 5 milyon metreküpünün kullanılabilir durumda olduğunu ve suyun cazibeyle Kurtboğazı Barajı'na verilmeye başlandığını söyledi.


Kılıç, Kavşakkaya Barajı'nda resmi açılışın önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini belirtti.

Ankara'nın susuzluk sorununa çözüm olması nedeniyle Çubuk İlçesi Özlüce Köyü Mevkii'nde 1 Nisan 2005 tarihinde yapımına başlanan Kavşakkaya Barajı'nın 14 ay gibi kısa sürede tamamlandığını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Ankara'ya 60 kilometre mesafede inşa edilen Kavşakkaya Barajı, 23 kilometre uzağındaki Kurtboğazı Barajı'nı besleyen depo baraj görevini yerine getirmesi amacıyla inşa edildi. Barajın devreye alınması ile birlikte yaklaşık 15 gündür, ilk aşamada 80 bin metreküp suyu 1300'lük borularla Kurtboğazı Barajı'na aktarıyoruz. Buraya gelen su diğer barajlardan gelen sularla birlikte İvedik Arıtma Tesisleri'nde arıtıldıktan sonra şehre veriliyor. Ankara'nın içme suyu ihtiyacına büyük oranda destek sağlayacak olan bu barajın su tutma kapasitesi ise 89 milyon 800 bin metreküptür."

Kavşakkaya Barajı'nın devreye girmesiyle birlikte, günlük 80 bin metreküp suyun daha Başkent'in içme suyu ihtiyacına katkı sağlamaya başladığını ifade eden Kamil Kılıç, Baraj çevresine 20 bin çam fidan dikildiğini, ağaçlandırma çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi. (Cihan Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.