Karnınızı Doyururken Sokak Hayvanlarını da Unutmayın!‏

Karnınızı Doyururken Sokak Hayvanlarını da Unutmayın!‏

Hayvan severler, tüm yurtta etkili olan soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak ve yaban hayvanları için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyor.

Çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor.

´Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmayalım´ sloganıyla vatandaşlara seslenen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, ekmek ve yemek artıklarını çöplere atmak yerine yaban ve sokak hayvanları için oluşturulan yemleme alanlarına bırakılmasını istedi.

Çubuk’ta ilçe merkezi dışında birkaç noktada sokak köpekleri, kuşlar ile tilki, çakal ve kurtlar için yuva ve beslenme odakları yapıldı. Çubuk Belediyesi tarafından beslenme odaklarına her gün yem ve su bırakılıyor. Ancak soğuk hava şartları nedeniyle beslenme odaklarına gelen hayvan sayısındaki artış nedeniyle bırakılan yemler yetersiz geliyor.

Yaban hayvanları ve sokak hayvanları soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Kuşlar için ekmek, kediler ve köpekler için yemek artıkları bırakılması çağrısında bulunan belediye yetkilileri, beslenme odaklarına kurulan ‘Yemmatik’ makinalarına ise hazır yemlerden bırakılabileceğini belirttiler.

Tüm ilçe halkını sokak ve yaban hayvanlarının beslenmesi için yem bırakmaya davet eden Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, “İlçemizde ki sokak hayvanları ıslahı amacıyla merkezde bulunan insanlara rahatsızlık veren hayvanlarımızı şehir merkezinden toplayarak ekibimizle bu oluşturduğumuz doğal barınak alana getiriyoruz. Bu doğal barınakta yem makinemiz ve su makinemiz otomatik yem makinesi ve su makinesi mevcut, gıdalarını biz günü birlik bırakmaya çalışıyoruz. Ama burada ki havyan sayımızın başlangıç noktası 50 ile 60 arasındayken şuanda yaklaşık 300 yakın sokak hayvanımız burada barınıyor. Bu hayvanları burada tutmak için beslememiz ve barınmalarını sağlamak gerekiyor. Eğer beslenme ve barınmayı sağlayamasak kış şartlarında şehir merkezine inme gibi dertlerimiz var. Bu derdi sizinle paylaşıyoruz çünkü buraya gıda bırakmaktan sokak hayvanlarımızı seven vatandaşlarımızın veya hayvan sever vatandaşlarımızın bu konuya ilgi ve alakalarını bekliyoruz, davetlisiniz. Bu alanda sokak hayvanları yanı sıra aynı zaman kuş ve kuş türleri de ve diğer hayvan türleri de sebepleniyor. Buraya ev artıklarının yemek artıklarının bırakılmasını uygun görüyoruz. Sizlerde buraya gelebilirsiniz hem hayvanları sevip hem de gıdalarını verebilirsiniz. Bu konuda duyarlılığınızı bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum