Kariyer Günleri ve AR-GE Merkezleri Sergisi 2015 Gerçekleştirildi

Kariyer Günleri ve AR-GE Merkezleri Sergisi 2015 Gerçekleştirildi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin birincisini gerçekleştirdiği “Kariyer Günleri ve Ar-Ge Merkezleri Sergisi” 01-02 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlendi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilkent yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli ÇELİK’in konuşması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Metin DOĞAN ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr.  Cevahir UZKURT da etkinlik açılışında birer konuşma yaptı. 

  İki günlük program süresince dört açık oturum düzenlendi. Savunma Teknolojileri, Medikal Teknolojiler ve Enerji Teknolojileri olarak günümüzün lider sektörleri alanında paneller düzenlendi. Panellere ASELSAN, HAVELSAN, TAI, ROKETSAN, ONARGE, PROTED, OSTİM Medikal Kümesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, NATURGAZ gibi sektörün önde gelen kurumlarından konuşmacılar katıldı. Ayrıca TEMSA eski Genel Müdürü Mehmet BULDURGAN  “Mühendislikte Girişimcilik”, IBM Genel Müdür Yardımcısı İhsan Gökhan MÜDERRİSOĞLU “Bilişim Sektörü” ve Ostim İnsan Kaynakları Koordinatörü Ufuk Okan GÜVENDİREN  “Etkili İş Görüşmeleri” konularında birer konferans verdi. Programda ayrıca AR-GE Destekleri Paneli düzenlenerek TÜBİTAK, KOSGEB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri hakkında bilgiler verildi.

  Etkinliğe katılan öğrenciler, gelecekte muhtemel istihdam edilecekleri sektörlerden firmaların temsilcileri ile birebir görüşme imkanı bularak kariyer planlarını oluşturmak için büyük bir fırsat edindiklerini belirttiler. Öğrenciler tarafından YBÜ öğrencisi olmanın bir övünç kaynağı olduğu vurgulandı.  

Program Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın Türk Sanat Müziği konseri ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.