Kargın Mahallesi'nde Aşure ve Lokma Dağıtıldı

Kargın Mahallesi'nde Aşure ve Lokma Dağıtıldı

Kargın Mahallesi'nde Muharrem Ayı Dolayısıyla Aşure ve Lokma Dağıtıldı

Çubuk Kargın Mahallesi'ndeki cemevinde Muharrem ayının 10. günü dolayısı ile aşure ve lokma dağıtıldı. Etkinliğin açılışında konuşma yapan Kazım Dedeoğlu, muharrem ayının Aleviler için yas ve matem ayı olduğunu, Alevilerin Kerbela'da yaşanan insanlık dışı katliamı lanetlemek için her yıl aşure dağıttığını söyledi.
 

AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan de birlik ve beraberlik mesajı vererek, AK Parti hükümetinin yürüttüğü açılımlardan bahsetti. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in önemli bir toplantı için şehir dışında olduğunu söyleyen Acehan, Başkan Özden'in selamını da iletti. Acehan, Kerbela olayının tüm İslam alemi için üzücü olduğunu ifade ederek, 'Herkesin kendi inandığı gibi yaşaması, kendi örf, adet ve geleneklerini yaşamasına kimsenin engel olma hakkı yoktur. Bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Fakat bunları istismarcı, cani ve şarlatan insanların eline düşürülmemsi gerekmektedir. Hem Şii, hem Alevi hem de Sunni mezheplerini asıl kaynaklarıma dönülerek yaşatılması ve canlandırılması gerekmektedir. Bu yolda da eğitim verilmelidir' dedi.

Kargın Mahallesi Muhtarı Yüksel Tüfeközdemir ise etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından konuklara mahalle hanımlarının hazırladığı aşure ve lokma olarak tabir edilen koyun eti, pilav ve hurma ikram edildi.

Etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, MHP İlçe Başkanı Recep Öz, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, eski belediye başkanlarından Süleyman Haksever, Mustafa Gökmen, Adem Tuğluca ve vatandaşlar katıldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.