Kararsız Kalmayın!

Kararsız Kalmayın!

Geçmişi anlamak, bugünü yorumlamak, yarını planlamak için; Kararsız Kalmayın!

 

 

TEOG tercihlerinin yaklaştığı şu dönemde birçok velimiz çocuğunu göndereceği okul konusunda kararsız kalmaktadır. Birçok türde okul olmasına rağmen insanımız aslında tek bir şey istemektedir: Çocuğum hem kültürlü ve ahlaklı olsun, hem de başarılı olsun. 

Rekabetin ve hırsın alabildiğine arttığı bir dönemde insanlar amansız bir yarışa kapılmakta ve maalesef sadece başarı endeksli bir eğitimin peşinde koşabilmektedir. Bu durumdan her ne hikmetse herkes şikâyetçi olmakla birlikte kendisini yine de bu yarışın içinde bulmaktadır. Hayatın getirdiği zorluklarla birlikte belki de alternatifsizliğin bir sonucu ortaya çıkan bu duruma çözümü devletimiz bulmanın yollarını aramaktadır. İşte bu amaçla akademik başarı ile birlikte kendi değerleriyle uyumlu gençlerimizin adeta  “çift kanatlı” yetişmesi için okullar açmakta, açılan türleri de daha da zenginleştirmektedir.  

 Fen ve Sosyal Bilimler Programlı İmam Hatip Liseleri de bu arayışın bir sonucudur diyebiliriz. 

Çubuk Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi de Türkiye’de bu programı uygulayan yaklaşık 200 okuldan birisi olarak 2016-2017 öğretim yılı başında açıldı ve tavan puan 492, taban puan 347 olarak kendi türünde Ankara’nın en iyi beş okulundan birisi oldu. 

Her yıl 68 öğrenci alacak olan okulda Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanmakta olup, öğrenciler 22 kişilik sınıflarda eğitim öğretime devam etmektedirler. 

Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesi Ne Demek? 

Mevcut Anadolu İmam Hatip Liselerine ilaveten 2016-2017 öğretim yılı ile birlikte Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan İmam Hatip Liseleri açıldı. Bu okullar daha çok akademik başarıyı önceleyen ancak bunun yanında İmam Hatip Kültürünü de almak isteyen öğrencilere hitap etmektedir.  

Bu programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinde, imam hatip derslerine ilaveten Sayısal alanda Fen Lisesi, Sosyal Bilimler alanında da Sosyal Bilimler Lisesinin programı uygulamaktadırlar. 

Sayısal alanda okutulan dersler Fen Liseleri ders müfredatı ve ders saatleri ile hemen hemen aynıdır. 

Ayrıca Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan imam hatip liselerinin en az iki üniversite ile akademik işbirliği yapması zorunludur. Şehit Ömer Takdemir AİHL bu bağlamda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalamıştır. 

Fen ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri akademik ve mesleki programların yanında gençlerin kültürel yönden daha iyi yetişebilmesi amacıyla ilgili yönetmelik gereği haftalık konferans ve seminer programları yapmakla yükümlüdür. Şehit Ömer Takdemir Anadolu İmam Lisesi geçtiğimiz öğretim yılında Türkiye’nin birçok üniversitesinden davet ettiği seçkin akademisyen ve yazara 20 programda ev sahipliği yapmıştır. 

Bu okulların Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler liselerinden farkı nedir? 

Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okutulan haftalık ders saatleri Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ile oldukça yakın olup pek az bir fark vardır. Bu fark daha çok dil, spor ve sanat derslerindedir. Bu okullarda öğrenciler az bir eksiklikle Fen Liseleri ile Sosyal Bilimler Liselerinde okutulan alan derslerini almakta, ilave olarak imam hatip okullarına özgü dersleri okumaktadırlar. 

Fen Ve Sosyal Bilimler Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin normal Anadolu İmam Hatip Liselerinden farkı var mıdır? 

11 ve 12. Sınıflarda Fen ve Sosyal Bilimler Programlı İmam Hatip Liselerinde diğer imam hatip liselerindeki meslek dersleri dediğimiz dersler azaltılmakta, bunların yerine öğrencinin tercihine göre öğrenciyi üniversitede tercih edeceği alana göre akademik alanda daha fazla desteklemek için sayısal veya sözel dersler programa alınmaktadır. 

 

Tercih Kodumuz: 82811 

İletişim: 0 312 837 70 76 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.