Karagöl Özel Eğitimden Bahar Şenliği

Karagöl Özel Eğitimden Bahar Şenliği

Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu Tarafından Bahar Şenliği Düzenlendi. Bahar şenliği çeşitli etkinliklerle 2 gün devam edecek.

Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulu tarafından Çubuk Halk Eğitim Merkezi Salonu"nda “Bahar Şenliği” kutlama programı düzenledi. Programa Çubuk İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Sinop, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Asım Güler, İş eğitimi Uygulama Okul Müdürü Yusuf Yerli, Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldılar. Bahar şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendiler. Şenlikte öğrencilerden oluşan Kolbastı ve folklor gruplarının oynadığı birbirinden güzel oyunlar ile sikeçler, palyaço, folklor, sihirbaz, animasyon, Hacivat-Karagöz gibi gösteriler sergilendi.



-OKUL MÜDÜRESİ NEBEHAT YALÇIN: ENGEL YOK FARK VAR



Eğitimin en önemli ayaklarından birinin sosyal etkinlikler olduğunu söyleyen Okul Müdiresi Nebahat Yalçın, çeşitli vesilelerle öğrencilerinin yeteneklerini ve emeklerini sergilediklerini ifade etti. Çocukların yaptıkları her şey bir süreç içinde verilen emeğin sonucu olduğunu vurgulayan Yalçın, ""Onları önemseyip ona göre takdir edin ki, kendilerine güven duyguları gelişsin. Onlar da yapabildikleriyle mutlu, kendileriyle barışık yaşasınlar. Onlara sakın acıyarak bakmayın! Onlara destek olun, onları yaşamla barıştırın, insan gibi yaşamalarına yardımcı olun! Engellilerde, engel yok sadece fark var. Onlara bir engelli olarak değil, insan gibi davranalım” dedi.



-HAVVA KARDEMİR: “EVLAT SEVGİSİ ANLATILAMAZ, YAŞANIR”



İki özürlü kız çocuğunun annesi olan Hava Kardemir zaman zaman ağlayarak yaptığı konuşmasında, onların sevgi dolu yürekleri olduğunu sadece kendilerinin bildiğini ifade etti. Onların her zaman bir desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizen Kardemir, ""Engelli olsun veya olmasın insanların kaliteli bir yaşam sürmeye hakkı vardır. Engellilerin anne veya babaları olmaktan gocunmuyoruz. Sağlık kuruluşlarından iyi niyet ve iyi hizmet istiyoruz. Yollar, araçlar, parklar engelliler için düzenlenmelidir. Sosyal hizmetlere ihtiyacımız var. İki engelli kız çocuğunun annesiyim. Evlat sevgisi anlatılamaz, yaşanır. Sevgiler zorlukları paylaştıkça büyür. Onları çok seviyorum. Engel yok, fark var. Beklide Allah tarafından seçilmiş insanlarız. Ben çok mutluyum. Çocuklarımı çok seviyorum” dedi.



Öğrenciler sundukları ve üzerlerinde; “Engel yok, Fark var”, “Üretmek istiyoruz”, “Engel"siz"siniz “ , “Engel Yok”, “Bize güvenin”, “Eğitim bizimde hakkımız”, Bizi Yaşamla barıştırın” , “Ben özel çocuğum anne”, Sporda sahaya inmek istiyoruz” , “Sizi seviyoruz, ya siz” , “Biz de varız” “Engel hepimiz için” yazılı dövizlerle yürüyerek izleyenlere anlamlı mesajlar verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum