Karagöl Doğal Terapi Yeri

Karagöl Doğal Terapi Yeri

Çubuk Karagöl, dinlenmek isteyenlere doğal terapi sunarken, sanatseverlere de ilham kaynağı oluyor. Karagöl, çevresindeki vadi ve yaylalarıyla her mevsim ziyaretçilerini büyülüyor.

Çubuk Karagöl, dinlenmek isteyenlere doğal terapi sunarken, sanatseverlere de ilham kaynağı oluyor. Karagöl, çevresindeki vadi ve yaylalarıyla her mevsim ziyaretçilerini büyülüyor.

2img_4136.jpgSon baharın son günlerinin yaşandığı Karagöl’e, kimileri huzur ve ferahlık bulmak için giderken, kimileri de sanatlarını icra etmek için gidiyor. Çubuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve Başkentin saklı cennetleri arasında bulunan Karagöl, ne zaman oluştuğu bilinmeyen küçük bir krater göl özelliği taşıyor. İlçe merkezine 28 kilometre mesafedeki Karagöl’e, Aşağı Çavundur Mahallesinden geçip Kuruçay ve Kışlacık köyü yolu güzergahını takip ederek gidiliyor. Gölün çevresi sık ormanlarla çevrili.

Bazıları endemik bitki türlerinin bulunduğu yörede, metrekareye 3-4 çiçek, mantar ve yosun çeşidi düşüyor. Karagöl ile çevresindeki vadi ve yaylalarda sonbaharda ortaya çıkan renk cümbüşü kış ayının yaklaşması nedeniyle yerini birkaç renkte kurumuş yapaklara bırakıyor.

-Dekoratif amaçlı kaya yosunları topluyorlar…

Ressam ve El Sanatları Uzmanı Halil Basri Uluğ, “Doğayı çok seviyorum. Doğada ne varsa çalışmalarımı onlar üzerine yoğunlaştırıyorum. Çalışmalarımı şu son bahar itibarıyla bölgemizde bulunan yosun, taş, böcek ve hayvan çeşitlerine yönelik yoğunlaşmış durumdayım. Bu mevsimde havaların yağmurlu gitmesi yosunların çoğalmasına ve istediğimiz yosunları bulmamıza sebep oluyor” dedi.

Karagöl bölgesinin çok kayalık ve loş bir ormanlık alana sahip, dolayısı ile her aradığı yosun çeşitlerini bu bölgede bula bildiklerini anlatan Uluğ, “Topladığımız yosunları dekoratif maksatlı kullanıyorum. Yosunlar renklerini uzun süre atmadığı için çok hoş bir dekor malzemesi olarak kullanılabiliyor. Yaptığım maket, objeler ve buna benzer çalışmaları süslemek amacıyla yosunları kullanıyorum. Yosunlar renklerini atmayan ve çok koş bir görüntü verme özelliğine sahip olduğu için süslemede kullanıyorum. Bölgede 35-36 çeşit ağaç türü olduğundan dolayı bunların yaprakları çok mükemmel bir görüntü arz ediyor. Dolayısı ile fotoğrafçıların ve ressamların arayıp da bulamadığı mükemmel tam bir çalışma ortamı oluyor. Tabi biz bu mevsimi kaçırmıyoruz ve buralarda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Sonbaharın güzellikleri renk cümbüşü nedeniyle hem resim yapanları hem piknikçileri buraya çektiğini aktaran Uluğ, “Burada çok güzel vakit geçiriyorlar. Bugün bizde Karagöl’e pikniğe gelen arkadaşlarımızla bir resimle terapi yapalım dedik ve çok güzel bir çalışma oldu. Onlarda katıldı çalışmalarımıza ve çok hoş bir vakit geçirmiş olduk. Çok farklı bir çalışma sergilendi, keşke herkes şehrin sıkıntılarından, stresinden çıkıp böyle doğaya gelebilse bu tür faaliyetler yapabilse ne güzel olur” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte ilk defa eğlenmeye ve piknik yapmaya geldiklerini ifade eden İlknur, “Güzel bir gündü, aynı zamanda güzel bir yer, şuanın tadını çıkartıyoruz. Tabi ki de herkese buraya gelmeyi tavsiye ederim, çok nezih bir ortam. Özellikle de şuanda sonbaharın çok güzel renkleri insana huzur veriyor. Doğanın ver2img_4136.jpgmiş olduğu bir ilhamla bir müzik çıkıverdi ağzımızdan. Arkadaşlarımızla birlikte resim çalışması yapıyoruz. Gayet hoş güzel bir anı olarak da kalacak” diye konuştu.

 Kaynak: Çubuk Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.