KARAGÖL CADDESİ GÖL’E DÖNDÜ...

KARAGÖL CADDESİ GÖL’E DÖNDÜ...

Karagöl Caddesi üzerindeki Beyyeri Caddesi ve Baran Sokağı girişlerini takip eden yaklaşık 80-100 metrelik mesafe, 21 Ağustos Cuma günü İkindi (saat: 17.00) sularında yağan sağanak yağmur sonucu adeta göle dönüştü.

 Şuayip YAMAN

Yağmur yağdı, böyle oldu... Yağmasaydı ne güzel olurdu, değil mi?

 

Karagöl Caddesi üzerindeki Beyyeri Caddesi ve Baran Sokağı girişlerini takip eden yaklaşık 80-100 metrelik mesafe, 21 Ağustos Cuma günü İkindi (saat: 17.00) sularında yağan sağanak yağmur sonucu adeta göle dönüştü.

 

Oysa bu Cadde’nin asfaltı daha yeni atılmıştı.

 

 İlçede yağan sağanak yağmur sonrası vatandaşlar, su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklardan yürümekte zorlandı.

 

Caddede rögar kapağı, yağmur suyu kapağı, kanalizasyon kapağı yok.

 

Su birikintisi olan yerlerde altyapı çalışmaları esnasında baca ya unutuldu veya konmadı. Ya da kondu ve zamanla içi kısa sürede çeşitli çöplerle dolduğu için, biriken su etrafta göl oluşturdu.  

 

Ama bu cadde üzerinde ne bir baca ve ne de bir kanalizasyon bağlantısı göremedim.

 

Oysa o esnada yetkili kurum araçları da vızır vızır oradan geçiyorlardı. Benim gördüğümü onlar neden göremiyorlardı. Yoksa mesai mi bitmişti?

 

Cadde’nin kaldırımlarının üstünde veya kenarlarında ise bildik çöp manzaraları vardı. Buralarda her zaman “zamansız atılan çöplere” rastlamak mümkün.. Maalesef çöplerle yaşamak zorundayız.

 

Üstelik Çubuk 2 Barajı ve Karagöl gibi turistik yerlere bu Cadde’den gidiliyordu. Yani önemli bir cadde idi.

 

Alt yapı çalışmaları plansız, programsız, kontrolsüz ve denetimsiz yapılırsa bu tür manzaraları hep görürüz...

 

Birileri de hala, “Teşkilat ve Belediye uyumlu çalışıyor” diye birilerine yağ yakıyor. Hayırlı çalışmalar...

 

Şimdi Belediye yetkilileri veya bazı aklı evveller çıkıp, “Ey yazar, bu iş ASKİ’nin görevi. Bizim değil ki” diyeceklerdir... Doğru söze ne denir? Alkışlanır...

 

Yine bazıları da, “ne olmuş yani yağmur yağınca hep böyle olur. Baksanıza fazla yağan yağmurdan dolayı “Ankara’ya bile deniz geldi”. Bizim durumumuz onlara bakarak çok iyi. Allah’ın rahmeti, Allah’tan gelene ne yapabiliriz” diyeceklerdir.

 

Altyapı Büyükşehir’in görevi imiş, ama çöplerin zamanında atılmasını kontrol etmek Çubuk Belediyesi’nin görevi değil mi?

 

Hala bir çöpü bile doğru dürüst alamıyorsunuz? İlçe çöpten ve pis kokudan geçilmiyor...

 

Bir belediye başkanının başarılı olup olmadığı yağmur yağdığında belli olur. Yağmur yağdığında yollarda bir damla bile yağmur yoksa o başkan başarılıdır. Çünkü kentin altyapısı dört dörtlük yapılmıştır. Alt yapı bir defa ve de mükemmel bir şekilde yapılır. Bizde ise alt yapı kazı kazana dönüşmüştür, devamlı kazılır...

 

ASKİ ile Çubuk Belediyesi arasında koordinasyon eksikliği var. Her yağmur sonrası oluşturulacak bir komisyon tarafından ilgili mahalle muhtarı da alınarak bir durum değerlendirmesi yapılmalı..

 

Ana arterler başta olmak üzere tün sokak ve caddeler kontrol edilmeli. Nereleri su bastı nerelerde rögar ve kanal arızaları var? Bunlar tespit edilmeli. Gerekli tamir ve tadilatlar anında yapılmalı. Olması gereken de bu.. Ama bunu kim veya kimler yapacak? Herkes kendi derdinde..

 

Yollarda göller oluşmuş, baca, rögar, yağmur suyu ve kanal ızgaralarının kapakları tıkalı, ağızlarına kadar dolmuş ve çalışmıyor. Vatandaşın evini su basmış kimin umurunda?   

 

Belediye’nin görevi ne?

 

Belediyenin görevi sadece “Mangala Kursu açmak, Ağat Taşı Projesi yapmak,  Kaykay pisti yapmak mı? Bunlar da toplam da 100-150 kişiye hitap eden projeler. Oysa bu ilçede 30 bin genç var.

 

Belediye asli görevine ne zaman başlayacak?

karagol-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum