Kapusuz Çubuk'ta Referanduma "EVET" istedi

Kapusuz Çubuk'ta Referanduma "EVET" istedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Çubuk'ta Esnaf,Sivil Toplum Kuruluşları ve Vatandaşlarla biraraya gelerek referandumda "EVET" demelerini istedi.



Çubuk'ta Belediye Başkanı Lokman Özden ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Kapusuz, soruları yanıtladı. Kapusuz, bu süreçte aslı olmayan bazı itham ve iddiaların ortaya atıldığını belirterek, şunları söyledi:

'Bazıları diyor ki 'Yüce Divan'da yargılayacağız sizi'. Yüce Divan'da yargılanacak maddeler Anayasa'da olduğu gibi duruyor. Gün gelir öyle bir şeye ihtiyaç duyarsanız, gücünüz de yeterse, elinizde belgeniz ve bilginiz olursa, sonuna kadar hodri meydan. Ne gerekiyorsa yapın. Ama yapılmayan bir şey üzerinde, yapılmayan bir konuyla alakalı olarak, milleti yanıltmaya, maniple etmeye yönelik, yanlış yönlendirmeye yönelik, bir açıklama yaparsanız, bu ahlaklı ve doğru olmaz'

Muhalefetin Milli Güvenlik Kurulundan çıkan karara ve Başbakan'ın her türlü açıklamalarına rağmen, Kandil'deki çete liderinden gelen bir açıklamayı siyasi malzeme olarak kullanma noktasında bir gayret içine girdiğini belirten Kapusuz, şöyle devam etti:

'Adeta terör örgütünün sözde liderliğini yapan bir şahsın, yapmış olduğu bu açıklamayı bir can simdi gibi kullanma noktasında bir gayrete çabaya girdiler. Bunu meşrulaştırmak istiyorlar. Herkes, dünya alem şunu bilir ve bilsin, AK Parti, Başbakanı, hükümeti ve partisi kesinlikle ve kesinlikle ne terör örgütü ile ne terör örgütünün liderleri ile ne de yandaşları ile ülkesinin aleyhine hiçbir pazarlık yapmaz ve bunlarla masaya da oturmaz.'



Anayasa değişikliğinden söz ederken CHP ve MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Kapusuz, şunları kaydetti:

'CHP halktan alamadığı gücü bürokrasiden almaya ve bunun için de statükoyu korumaya çalışıyor. Bu nedenle de Anayasa değişikliğine 'hayır' diyorlar.CHP'yi anlıyoruz. Ancak MHP'yi anlamakta çok zorluklar çekiyoruz. Hatırlarsınız biz MHP ile iki maddelik bir Anayasa Değişikliği yaptık. Bunlar 10'uncu ve 42'inci maddelerdir. Bu maddeler 411 milletvekilinin oyu ile Meclisten geçti. Fakat 11 Anayasa Mahkemesi üyesi Meclise karşı darbe yaptı. Yasama darbesi yaptı ve bu işi bitirdi. Yetkisi olmadığı halde iptal etti. Biz bunu kiminle yaptık? MHP ile yaptık. MHP'nin o günkü açıklamasına bakın, 'Anayasa Mahkemesi haksızlık yapmıştır, haddini aşmıştır, yanlış yapmıştır' gibi bir sürü şey söyledi. Peki bu yanlış yapan Anayasa Mahkemesinin yapısını düzenlemek lazım değil mi? Düzenlemek lazım. O zaman düzeltelim mi? Yanımızda yer almıyor. Aksine öbür tarafta yer alıyor' dedi.


Sivil toplum kuruluşlarının ardından esnafı ziyaret eden Kapusuz, vatandaşların istek ve taleplerini de dinledi.

AK Parti İlçe Başkanlığı yeni binasını da ziyaret ederek hizmete açan Kapusuz, daha sonra Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.



Kapusuz, burada yanında getirdiği oy pusulasını vatandaşlara tanıttı. İftarın ardından Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Kapusuz, ilçe hakkında ve yapımı devam eden hizmetler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Teravih namazı çıkışı Atatürk Parkında vatandaşlarla sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum