Kansere dikkati çekme yürüyüşü

Kansere dikkati çekme yürüyüşü

Çubuk’ta kansere dikkat çekmek için pankartlı yürüyüş yapıldı

Toplum Sağlığı Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, çağın vebası kansere dikkati çekmek için yürüyüş gerçekleştirildi.

İlçede, "1-7 Nisan Kanser Haftası’ nedeniyle Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Halk Sağlığı Şube Müdürü Demet İmamoğlu, Çubuk Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Funda Demirhan Çil, aile hekimleri, doktorların ve Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin de olduğu kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için bir yürüyüş yapıldı.  

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün de destek verdiği kanserde farkındalık yürüyüşü için Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi önünde bir araya gelen katılımcılar ve öğrenciler, ellerinde pankartlar ile Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi üzerinden Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.

Yaklaşık bin 500 metre mesafe yürüyen grup, kansere dikkati çeken yazılı dövizler taşıdı.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Funda Demirhan Çil, haftanın amacına yönelik kanser hastalığının erken teşhisle önlenebilir veya tedavisi olabilir bir hastalık olduğunu vurgulamak istediklerini ifade ederek, "Öncelikle kanser hem tüm dünyada hem de ülkemizde kalp damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm nedenidir. Bu öldürücülüğünün yanı sıra bıraktığı sakatlıklar ve tedavisinde ki yüksek maliyet iş gücü ve ülke ekonomisini büyük ağır yükler vermektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum