Kandiliniz Mübarek Olsun

Kandiliniz Mübarek Olsun

“Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) Yücedir. Gerçekten O, işitendir, görendir.”

                                                                   Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat yapmış Mirac Kandiliyle ilgili yapmış olduğu açıklamada "Öncelikle Tüm İslam aleminin ve tüm çubuk halkının mirac kandilini en içten duygularla kutluyorum.Yüce rabbimiz bizleri nice nice kandillerd bir araya getirsin, 
Recep ayının 26. gecesinde yaşanan o mübarek hadise şüphesiz Efendimiz Aleyhisselam'ın zatında tüm İslam Alemi için bir ibretler ve örnekler hadisesiydi. İsra ve Miraç hadiselerinin sadece birer mucizeden ibaret olduğunu varsayıp üzerinde hiç düşünmemek elbette ki bir Müslüman için tasvip edilmeyen bir hareket olacaktır. İsra ve Miraç hadiseleri, içlerinde barındırdığı müjdeler ve hediyelerle birlikte aslında başlı başına bir Müslüman ödevidir.

O gece Efendimiz Aleyhisselam, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya “yürümüştü.” İsra, bir büyük yürüyüştür. Müslüman'ın kendi iç yolculuğunda Allah-u Teala'ya varan duraklar arasında bıkmadan, usanmadan, yorulmadan yürümesidir, İsra.

Göğün katlarını tek tek çıkarak Allah-u Teala'nın huzuruna varmıştı Alemlerin Efendisi –sallallahu aleyhi ve sellem-. Miraç, yükselmektir. Yükselirken Cennet'likleri ve Cehennem'likleri görmek, düşünmek ve bu dünyada aslında niçin bulunduğunu idrak etmektir, Miraç.

Aleyhisselam Efendimiz “Namaz mü'minin Mirac'ıdır” demişti. Miraç, namazdır. Günün 5 vaktinde Allah-u Teala'nın huzuruna çıkarak ve başka hiç kimseler olmadan kişinin, dininin direğini dimdik tutmaya çalışması demektir, Miraç.

Müşrikler her zamanki gibi yaşanan bu büyük mucizeye inanmazlarken, Ebubekir –radıyallahu anh- efendimiz “O söylediyse doğrudur” demişti. Miraç, kayıtsız-şartsız teslim olmaktır. Allah-u Teala'ya ve onun Rasul'üne kayıtsız şartsız teslim olmak, emrolunduğu üzere dosdoğru yaşamaktır, Miraç.

Mirac'ın Peygamberi –sallallahu aleyhi ve sellem- o gecede çok büyük hediyelerle dünyayı teşrif etmişti: Bakara Suresi'nin son iki ayeti, 5 vakit namaz ve “La ilahe illallah” diyenin ebediyen Cehennem'de kalmayacağı müjdesiyle… Miraç, alemlere birer müjdedir. Kurtuluşun yalnız ve yalnız Allah-u Teala'da ve Alemler Serveri Muhammed Aleyhisselam'ın ondan getirdiği emir ve yasaklarda olduğunun müjdesidir, Miraç.

Bu gece Recep ayının 26. gecesi. Yani önümüzde “yürümek” için, “yükselmek” için, “namaz” için, “teslim olmak” için ve tabi ki “kurtuluş müjdesine erişmek” için sayısız fırsatlar var önümüzde.

İsra ve Miraç hadiselerinin cerayan ettiği mübarek topraklardaki mazlum kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olması ve bu gecede önümüze çıkan fırsatları hayırlarla ve güzelliklerle değerlendirebilmek duasıyla, haydi, hep birlikte Mirac'a!

***
Çubuk Haber ailesi olarak Ümmet-i Muhammed'in Mirac kandilini tebrik eder. Bu gecelerin bizlerin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.