Kandil lokması dağıtıldı

Kandil lokması dağıtıldı

Çubuk’ta üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla kaymakam ve belediye başkanı tarafından vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı.

 

Atatürk Park’ında gerçekleşen ‘Kandil’ lokması dağıtımında standın başına geçen Kaymakam İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan, vatandaşlara hem lokma ikram etti, hem de kandillerini kutlayarak üç ayların tüm İslam alemi adına hayırlı olmasını diledi.

‘Kandil’ lokması dağıtım töreninde konuşan İlçe Müftüsü Muhammet Genç, ‘’Bu zarif ekibinin bu Regaip kandilinin arifesinde yapmış oldukları bu güzel ikram takdire şayendir. Ben bu hususiyetle yeni Çubuk İlçe Müftüsü olarak belediyemizin her zaman bu tür hayırlı hizmetlerinin yanında halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz’’ diyerek dua etti.

Daha sonra konuşan Başkan Acehan’da, kültür ve geleneklerini yaşatmak adına programı düzenlediklerini ifade ederek,’’Müslüman alemi için önemli günlerden olan üç ayların başlangıcı vatandaşlarımıza lokma tatlısı dağıtarak kutluyoruz. Burada hem vatandaşlarımızın kandilini kutluyor, hem de hal ve hatırlarını soruyoruz. Bu kültürümüzü ve geleneğimizi inşallah ömür boyu sürdürürüz. Tüm hemşerilerimizin üç aylarını ve mübarek Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, güzel, huzurlu, mutlu, kardeşlik ve barış içinde bir yaşam diliyorum’’ diye konuştu.

Vatandaşlarla yakından ilgilenen Kaymakam Çenet ise,’’İnşallah Allah kabul eder. Bu vesileyle de daha çok vatandaşımızla beraber oluyoruz. Bu programlarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Cuma namazı sonrası parkta toplanan vatandaşlara tatlı ikram edildi.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Acehan’a Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, eski belediye başkanlarından Adem Tuğluca, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

2dsc07328-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.