KANALLAR TEMİZLENİYOR

KANALLAR TEMİZLENİYOR

ASKİ Çubuk Şubesi ekipleri 2 Spiral, 1 Kombine ve 1MTS aracı ile ilçedeki sokak ve caddelerdeki Yağmur Suyu ve Pis Su Kanallarının bakımlarını yapmaya başladı.

Şuayip YAMAN

Herhangi bir sel taşkını önlemek için yapılan çalışmalar bundan böyle her yıl rutin olarak yapılacakmış.

 

Kanallar bir gün önce ASKİ personeli tarafından MTS aracı ile açılıyor. Ertesi gün tazyikli su fışkırtan Spiral aracı ile temizleniyor.

 

Ekipteki personeli Adem Yazıcı ve Mehmet Gündoğmuş bu çalışmaları itina ile yapıyor. Bu arada sorunlu apartmanların altyapısı ile ilgili şikâyetleri de dinleyerek, arızalarını gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar.

 

Fakat kanalizasyon temizliği yapılmıyor. Yollardaki kanallarda bir tıkanıklık (sorun) var ise ancak o zaman o kanalın temizliği yapılıyor.

 

Ev ve apartmanlara ait kanalizasyonların temizliği ise 112 TL.’den 177 TL.’ye çıkartılmış...

 

“Yaz Temizliği'' başlatılmalı...

 

Çalışmalar bunlarla sınırlı olmamalı kanalizasyonların da temizliği acilen yapılmalı.

 

Havaların ısınmasıyla kanalizasyon ızgaralarından pis kokular yükselmeye başladı..

 

Kanalizasyonlar dolu, çoğunun gideri yok... Bu yüzden herhangi bir esinti de kötü kokular etrafa yayılıyor...

 

Sıcak Yaz günlerinde ızgaralarda biriken suların oluşturduğu pis kokuların önüne geçebilmek için başlatılan çalışmaların devam etmesi gerekir.

 

Pis su ve yağmur suyu ızgaralarının kombine temizleme araçları ile temizlenmesi devam ediyor.

 

Yalnız bu yeterli değil kanalizasyonların da en az 6 ay da bir temizlenmesi gerekir.

 

 Yalnız burada vatandaşlara da büyük görevler düşüyor.

 

Temizlik ve bakım çalışmalarının kalıcı ve daha faydalı olabilmesi için vatandaşların ızgaraları daha dikkatli kullanılması gerekir.

 

 Ayrıca konutlar ve işyerleri tarafından atık su hatlarına bağlanan pis su giderlerinin Yaz aylarında havaların ısınmasıyla kanallarda pis kokulara sebebiyet verdiği, bunun da vatandaşların mağduriyetine neden olduğu konusunda şikâyetler var.

 

Yağışlı Kış aylarında olduğu gibi Yaz aylarında da kanallarda olabilecek tıkanmaları önlemek, kanal sisteminin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla tüm yıl boyunca çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerekir. Ama bu planlı ve programlı yapılmalı...

 

Belki de ilçemizde geçtiğimiz Kış çevreyi rahatsız edecek pis kokulara ve tıkanmalar sonucu çok büyük sorunlar yaşamadık. Buna rağmen bazı eksikleri görerek tamamlama çalışmaları yapılabilirdi.

 

 Merkeze bağlı mahallelerimizde kanalizasyon hatlarının temizliği için görevlendirilen ekipler halen çalışmalarını sürdürmektedir.

 

ASKİ ekiplerle bölge bölge kendilerine verilen program dâhilinde çalışıp, kanalizasyon hatlarını periyodik olarak temizliyor. İnşallah bu çalışmalar durmadan devam eder.

 

Esnaflarımızın da, pet şişesandık kasalarının parçaları, sebze meyvebalık atıkları gibi tıkanıklığa yol açacak çöplerini ızgaralara atmamaları, tıkanıkların en aza indirgenmesi için önemli bir unsurdur.

 

Vatandaşların da yapılan hizmetlere katkıları için hizmetleri koruma yoluyla vermeleri gerekir.

dscn0296.jpgdscn0297.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum