Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Güvenli İnternet Semineri

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Güvenli İnternet Semineri

Çubuk'ta kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik "Güvenli İnternet Kullanımı Semineri" verildi.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde verilen seminere Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, sivil toplum temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşu çalışanları katıldı. 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen tarafından verilen semineri katılımcılar dikkatle izlediler. Bilgisayar ve internet kullanımının çok sayıda avantajı olduğunu ancak olumsuz yönleri de bulunduğunu ifade eden Şen, katılımcılara interneti doğru kullanma yöntemleri hakkında bilgi verdi. 

Güvenli internet kullanımının sansürle alakası olmadığını ve kişilerin seçme özgürlüğü bulunduğunu dile getiren Şen, katılımcılara özellikle kişisel bilgiler, video ve resim paylaşımının ileride doğurabileceği zararlarını anlatırken çocuklarını düşünen ailelerin, güvenli internet uygulamasından yararlanması gerektiğini kaydetti. Daha sonra güvensiz internetten dolayı oluşabilecek zararların anlatıldığı sinevizyon izlettirildi. 

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise Çubuk'un güvenli internet kullanımı konusunda çalışma yapılan ilçeler arasında birinci sırada olduğunu belirterek, bu konuda ikinci seminerin verildiğini ve bu seminerlerin toplumun birçok kısımlarına ulaşılıncaya kadar devam edeceğini kaydetti. 

İnternet kullanımının elektrik kullanımı gibi vazgeçilmezlerin arasına girdiğine dikkati çeken Şahin, "Biz bu konuyu yakından takip ediyoruz. Bu konuda ilçemizdeki yetki ve sorumluluk sahibi kişileri bir araya getirerek, bilgi sahibi yapmak istiyoruz. İnternet hepimizin malumu artık hayatın vazgeçilmez unsuru. Tabi ki bunu dikkatli ve bilinçli kullanmak gerekir. Kullanılmadığı zaman bir takım çok ciddi sorunlar doğurduğunu, sunumlarda gördük. Biz istiyoruz ki nasıl insanlar elektriği dikkatli kullanıyorsa artık internetide o şekilde dikkatli kullanmalı. İlerde bir sıkıntı ile karşılaşmamaları için başta ailelerin olmak üzere, kurumların ve çocuklarımızın bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz" dedi. 

Seminerin ardından Kaymakam Cemal ŞahinTelekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret ederek ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Ankara

(Anadolu Ajansı) 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.