Kalp Krizi Geçirerek Vefat Eden Er Toprağa Verildi

Kalp Krizi Geçirerek Vefat Eden Er Toprağa Verildi

Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta iken geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybeden Jandarma Er Uğur Zavar (23), bugün memleketi Çorum merkeze bağlı Yenice Köyü’nde toprağa verildi.

Şehit Er Uğur Zavar’ın cenazesi, Çorum Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Yenice Köyü’ne getirildi.
 
Şehit Er Uğur Zavar için köyünde bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Müftü Ahmet Çelik ve şehidin çok sayıda yakını katıldı.
 
Şehidin cenazesi baba evine getirildiğinde yakınları sinir krizi geçirdi. Şehidin 40 yaşındaki annesi Eser Zavar, oğlunun Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Tabut, anne Eser Zavar’ın isteği üzerine açıldı. Oğlunun kefenini açıp öpmek isteyen anne Eser Zavar, “Oğlumun gözleri açık gitmiş. Ben seni böyle mi görecektim oğlum?” Diyerek gözyaşı döktü.
 
41 yaşındaki baba Arap Zavar ise acısını yakınlarına sarılarak dindirmeye çalıştı. Şehidin teyzesi Sultan Gökgöz ise ‘Sen benim ikinci annemsin, hakkını nasıl ödeyeceğim ben senin diyordun. Benim hakkımı böyle mi ödeyeceksin Uğur’um’ diye göz yaşı döktü.

Cenaze törenine katılan Vali Nurullah Çakır, tören öncesinde şehit evini ziyaret ederek şehit ailesine baş sağlığı dileklerini iletti.

 
Bir gün önce telefonda annesine ‘hastayım’ demiş

Acılı anne Eser Zavar, vefatından bir gün önce oğlu ile telefonda konuştuğunu, oğlunun kendisine hasta olduğunu söylediğini belirtti.

 
Telefonda kendisine ‘Anne bak Ankara’ya geldim. Çorum’a daha yakınım. Bana bir kız bul. Askerden geldiğimde hemen evlenmek istiyorum’ dediğini ifade eden acılı anne, ‘Ölmedim anne de. Şaka yaptım anne de’ diyerek sinir krizleri geçirdi.
 
Şehit cenazesi omuzlarda taşındı

Şehit Jandarma Er Uğur Zavar’ın cenazesi, köydeki baba evinden Mehmetçikler tarafından alınarak köy mezarlığına taşındı. Şehidin cenazesi köy mezarlığına askerler tarafından taşınırken yakınları cenazeyi kendileri taşımak istediler. Bunun üzerine askerler Türk Bayrağı’na sarılı tabutu şehit yakınların teslim ettiler. Şehidin cenazesi, baba evinden yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan köy mezarlığına omuzlarda taşındı.

 
Uğur Zavar’ın cenazesi, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
 
Tıraş olurken kalp krizi geçirdi

Acemi eğitimini Manisa Kırkağaç’ta tamamladıktan sonra yaklaşık iki ay önce Ankara Çubuk İlçe Garnizon Komutanlığı’nda usta birliğine katılan Şehit Jandarma Er Uğur Zavar’ın dün sabah tıraş olurken kalp krizi geçirdiği ve kaldırıldığı Ankara Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiği öğrenildi.

 
Şehidin asker arkadaşlarından alınan bilgilere göre Uğur Zavar ilk olarak 14 Ekim’de göğsündeki bir ağrı nedeniyle hastaneye gitti. Burada muayene olan Uğur Zavar, dün sabah da göğsünde bir ağrı ile uyandı.
 
Göğsündeki ağrıdan askerdeki arkadaşlarına bahsettiği öğrenilen Uğur Zavar,  ağrının bir süre sonra geçeceğini düşündüğünü ve sakal tıraşı olmaya başladığı, tıraş olurken aniden yere yığıldığı öğrenildi.
 
Uğur Zavar, arkadaşları tarafından Ankara Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Uğur Zavar, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Uğur Zavar’ın cenazesi, askeri adli tıp raporunun alınması için GATA’ya kaldırıldı. Askeri savcının burada yaptığı otopside Uğur Zavar’ın kalp krizi geçirmesi nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.