Kahramankazan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacakmış, Ya Çubuk’ta!

Kahramankazan’da yüzme bilmeyen çocuk kalmayacakmış, Ya Çubuk’ta!

Kahramankazan Belediyesi, yüzme bilmeyen 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için yüzme kursu açtı. Bir aylık eğitimin ardından kursa katılan çocuklar yüzme öğrenecek. Pekala ya Çubuk’ta yüzme öğrenmek isteyenler nerede yüzme öğrenecek?

Kahramankazan Belediyesi, yüzme bilmeyen 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için yüzme kursu açtı. Bir aylık eğitimin ardından kursa katılan çocuklar yüzme öğrenecek. Pekala ya Çubuk’ta yüzme öğrenmek isteyenler nerede yüzme öğrenecek?

Kahramankazan ile ilgili Haber Şöyle;

Spor alanında yaptığı faaliyetlerle dikkati çeken Kahramankazan Belediyesi, ilçede yüzme bilmeyen çocuklar için harekete geçti. Yüzme bilmeyen ya da daha iyi yüzmek isteyen 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için yüzme kursu açıldı. Kahramankazan Belediyesi’nin yarı olimpik ve uluslararası kriterlere uygun yüzme havuzunda verilecek eğitimler bir ay sürecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimler sırasında havuzlarda cankurtaranlar da hazır bulunacak. Eğitimler sonunda kursa katılan öğrenciler yüzme öğrenecek. Kurslara katılmak isteyen çocuklar ve velileri Kahramankazan Belediyesi Yüzme Havuzu’na müracat edebilir.

Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede sporun birçok dalında faaliyet gösterildiğini belirterek, “Yüzme kurslarımıza katılan yavrularımız burada yüzme öğrenecek. Eğitimlerin ardından ilçemizde yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından hijyenik ve güvenli bir ortamda veriliyor” diye konuştu.

Kahramankazan’ı tebrik ediyoruz.

Gelelim Çubuk ilçemize…

Bu güne kadar bir havuz dahi yapılamayan Çubuk’ta bundan sonrada yapılacağı görülmüyor. Gençlik Merkezi yapılıyor içerisinde bir yüzme havuzu konulmuyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi yapacak projesinde yüzme havuzu yok. O kadar yeni okul yapıldı bir tanesine yüzme havuzu yapılmıyor. Neymiş efendim, “Havuzun çok fazla masrafı olur, ne gereği var havuz yapmaya” . Bir yetkili öyle diyor. Kardeşim sana ne büyükşehir belediyesinin masrafından, sana ne gençlik ve spor bakanlığının masrafından. Onlar Keçiören’e Kazan’a yaparken masraf yapmıyorlar mı? Ya da oradaki vatandaşlar için masraf yapılmaya değerde Çubuklular için masraf yapmaya değmez mi?

Madem öyle onun bunun masraf yapmasını istemiyorsun senin belediyen yapsın o zaman. O’na da yok.

-İnsanları ölümüne yönlendiriyorlar

 Geçenlerde sosyal medyadan bir Koyunbaba Barajına giren ve yüzen vatandaşları paylaşmışlar. Burası deniz kenarında bir ilçe değil Çubuk diye. Vallahi yazık o paylaşan masa başı haberciliği yapan o zatı muhtereme çok yazık… İnsanları ölümüne baraja yüzmeye yönlendiriyor, haberi yok. Geçenlerde medyada bir istatistik verildi. Ölümlü vakaların yüzde 80’i baraj ve göletlerde oluyor. Daha yüzme öğrenmeyen insanları baraja yönlendirmek nasıl bir akıl ve mantık anlamış değilim. Burada bazı sözde yetkililere sesleniyorum; “Kardeşim bunu yapacağına okulundaki boş araziye yüzme havuzu yapayım diye uğraş, girişimlerde bulun. Boş zamanını o yönde değerlendir.” Ondan sonra bizde manşet atalım Çubuk’ta yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak diye.

Ayrıca Koyunbaba barajında yapıldıktan sonra yüzlerce çeşit kuş  türü gözlenmektedir. Burası Ankara’nın ve Türkiye’nin kuş cenneti olmaya aday bir bölgedir. Yaptığımız araştırma ve incelemelerde yüzlerce çeşit kuş burada yuva yaparak konaklamakta ve yavrulamaktadır. Siz insanları buraya çekerek kuş türlerinin bu bölgeden tekrar gitmesine sebep olacaksınız. Bu da  yeniden kendine gelmeye çalışan ekolojik  dengeyi bozacaktır.

Çubuklu daha ne yapsın…

Oy ise oy veriyor, destek ise destek veriyor. Bir zahmet sizde koşturun insanların isteklerine cevap verin. …

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum