18 Mayıs 2012 Cuma
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadına Yönelik Şiddet Önlenmesi Eğitimi
13 Aralık 2011 Salı 18:35

Kadına Yönelik Şiddet Önlenmesi Eğitimi

Çubuk'ta İlçe Protokolüne Kadına Yönelik Şiddet Önlenmesi Eğitimi

Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma ve Toplum Merkezi tarafından başlatılan 'Aile Destek ve Şiddetin Önlenmesi' projesi, kapsamında içe protokolüne, kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi verildi.

Son yıllarda Türkiye'nin kanayan yarası olan dağılan aileler ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik, daha önce imamlara yönelik başlatılan eğitim ve bilgilendirme projenin ardından, ilçe protokolüne de eğitim ve bilgilendirme toplantıları başladı.

Aile Danışma ve Toplum Merkezi toplantı salonunda başlayan eğitim çalışmasına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin-in yanı sıra daire müdürleri, amirleri ile kurum yöneticileri katıldı.

Avukat Huriye Karabacak ve Uzman Eğitici Ayşe Sargın tarafından verilen eğitim ve bilgilendirme seminerinde, kadına yönelik şiddetin daha çok nerelerden geldiği, nelerin şiddet sayıldığı ve şiddet gören bir kadına nasıl yardımcı olunacağı gibi konulara değinildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan şiddet oranlarıyla ülkemizde yaşanan şiddet oranlarında da kıyaslama yapıldığı eğitimde, şiddetin kadınlar ve tanık olan çocuklar üzerindeki etkilerine de uzun uzun değinildi. Dört oturumda süren eğitim çalışması sonunda, soru cevaplarla konu derinlemesine incelendi.

Aile içi şiddetin önlenmesi ve boşanma oranlarının en az seviyeye indirilmesi için kaymakamlığın ilgili birimlerinde -Aile Destek Projesi- de hazırlandığını hatırlatan Şahin, hazırlayacakları projelerin desteği ve ilçede faaliyet gösteren kurum ve sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmaları ile sorunu en asgari seviyeye indireceklerini sözlerine ekledi.

 

 

(Anadolu Ajansı) 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ