KADIN MECLİSİ ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ NÜ KUTLADI

KADIN MECLİSİ ‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ NÜ KUTLADI

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Çubuk Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından hazırlanan etkinliklerle, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda kutlandı.

                                                           Şuayip YAMAN

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Çubuk Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından hazırlanan etkinliklerle, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonu’nda kutlandı. Salon girişinde davetlilerin yakalarına Kadın Meclisi üyeleri tarafından kurdele takıldı, karanfil hediye edildi.

 

Salon’un küçük olması nedeniyle çoğu davetli programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

Sunuculuğunu Emel Hizar ve Necla Plevne’nin yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Karadağ Soba, yaptığı açılış konuşmasında, “Ben Çiğdem Soba Karadağ, Çubuk’ta doğdum ve büyüdüm. Evlendim 2 çocuk annesi olarak Çubuk’ta yaşıyorum. Bu platformda görev almaktan gurur ve onur duyuyorum. Destek ve katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

 

Toplumun ortak anlayışıyla hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu kentin kalkınma ilkeleri temelinde siyasi ve sivil toplum kuruluşu ayrımı olmadan ev hanımı iş kadını anneler olarak geleceğe daha iyi adım atmak için Çubuk’ta kadının sesini duyuracağız sizlerde bizi destekler ve katılım sağlarsanız her şeyin daha iyi olacağına inanıyorum.

 

Kadın güçlü, özverili ve merhametlidir.

 

Kadın Allah’ın emanetidir. Kadın çocuğunun ailenin toplumun ve ülkenin geleceğinde başrol sahibidir. Bu yüzden kadın bir gün değil 365 gün hatırlanmalıdır.

 

Kadın ailesinin, çocuğunun ve evrende rol sahibidir. Kadın Allah’ın bir emanetidir. O yüzden kadın sadece bir gün değil üç yüz atmış gün hatırlanmalıdır. Kadın ailesi için hep hayat mücadelesi verir.

 

Kadın hayatta hep insanlık mücadelesi verir kadınlarımızın ötelenmesine tacize ve şiddete maruz kalmasına birlikte engel olmalıyız. İnsan olduğumuzu unutmayalım. Toplumun ülkenin mutlu ve huzurlu olması için tek yürek tek bilek olalım, ezilen dövülen değil hak ve özgürlüklerini bilen evinde işyerinde çocuklarını eğiten iletişimi güçlü sosyal kadınlar olalım ama haklarımızı korurken de başkalarını ezmeden edepli ve hanım efendiliğimizi lütfen koruyalım.

 

Şahsım ve Meclis’im adına “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

Madde bağımlısı bir gencin annesi G.K. ile yapılan tüyler ürpertici röportaj izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

 

Çocuğunu düştüğü uyuşturucu bataklığından kurtarmak için var gücüyle mücadele eden madde bağımlısı bir gencin annesi G.K., “Madde bağımlılığı ile herkesin kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerekir. Bu olayları bastırmayalım, utanç kaynağı olarak görmeyelim. Bugün benim başıma gelen yarın hepinizin başına gelebilir. Buna kimse ilgisiz kalmasın. Anneler ve babalar çocuklarını takip etsin.”

G.K.’ya karanfil ve Çubuk Agat Taşı’ndan kolye hediye eden Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Bir kadın bir anne olarak çocuğu için bilinçli bir şekilde mücadele eden G.K.’ yı mücadelesinden dolayı tebrik etti.

Başkan Dr. Tuncay Acehan yaptığı anlamlı konuşmada, “Göreve geldikten sonra madde bağımlılığı ile mücadele konusunda çalışmalar başlattık. Ve bu çalışmalar devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadele bilinçli annelik ve şefkat duygusundan geçiyor. Hiç kimse benim çocuğum yapmaz demesin, Allah korusun hepimiz bu tehdidin altındayız. G.K. hanıma çocuğunun bu durumunu utanç vesilesi yapmadığı için, bu onurlu mücadelesinde ona inşallah biz de destek vereceğiz. İlçemizde madde bağımlılığı ile ilgili mücadelemizi artıracağız.”

 

Tunay Şerbetçi ve Kent Tiyatro Topluluğu “Bir Ailenin ve Kızının Dramı” konulu tiyatro gösterisi ibretle izlendi.

 

Kent Tiyatro Topluluğu’nun sahneye uyarladığı “Bir Ailenin ve Kızının Dramı” isimli tiyatro oyunu sahneye kondu. Okumak isteyen bir kız çocuğu, annesi ve ayyaş ve tacizci babasının canlandırıldığı oyunda, geçim sıkıntısı çeken bir aile, buna rağmen gününü gün eden ayyaş ve sapık bir babanın vurdum duymazlığı, sorumsuzluğu ile birlikte rezilliği ve kepazeliği işlenmiş... Oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Her kesimden kadınımızla söyleşi bölümünde üç kuşak kadın ilginç yaşamlarını anlattılar.

 

84 yaşındaki Müzeyyen teyze (Müzeyyen Derin), düğünlere yemekçilik, bayramlarda baklava yaparak 7 çocuğunu okuttuğunu anlattı.

 

Müzeyyen teyze 84 yıllık yaşamını bir film şeridi gibi o günleri adeta yaşayarak anlattı. En duygulu hikâyesi ise “Çocukluğumuz yokluklar içinde geçti. Erkekler çarık, biz ise soğuk kuyu adıyla bilinen lastik ayakkabı giyerdik. Yaşlılara biz bakardık. Hem de of, öf demeden... Şimdilerde yaşlılara pek bakılmıyor. Üstelikte horlanıyorlar... Eskiden evimize bir yaşlı geldiğinde ayağa kalkardık. Şimdilerde yaşlıya hürmet yok...”

 

Şehit annesi Fadik Keser ilginç yaşamını anlattığı konuşmasında, “ Giyecek urba (elbise) bulamazdık. Babam fakirdi. 8 çocuğum vardı. Biri şehit üç çocuğumu toprağa verdim. Çok kötü günler geçirdik. Yine de hayat devam ediyor.”

 

Fadik teyze, “demedim” mi şiirini okudu.

 

Çalışan kadın Sevgi Taşçı, çalışma hayatında karşılaştığı sorunları anlattı ve, “Kadınlara karşı güven algınızı değiştirin.. Kadınlara bakış açınızı değiştirin..”

 

Öğrenci Sedef Nur Elma ise öğrencilik yaşamında karşılaştığı sorunları, “Kız öğrenci olmak çok zor. Duraktan eve gitmek çok zor. Çevre çok önemli. Çevrenin baskısı altındayız.” Şeklinde özetledi.

 

‘Her kesimden kadınlarımıza’ ödülleri olan karanfil ve Çubuk Agat Taşı’ndan oluşan hediyeleri protokol tarafından verildi.

 

Aile Yaşam Merkezi Koçu Funda Tengilimoğlu yönetimindeki öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi Artvin Yöresi Halk Oyunu’nu başarıyla sundu. Davetlilerden tam not aldılar.

 

Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Öğretmeni Tenzile Türkmen yönetiminde öğrenciler, “Şiir Sözünden Kadınlar” temasından yola çıkarak, “Toplumun Temellerini Anneler Oluşturur ve Kadına Şiddete Hayır” şiir dinletisini mükemmel bir şekilde sundular.  

 

Eğlence bölümünde;

 

Çubuk’ta oturan ve kendisi gibi görme engelli olan orkestrasıyla Türk Halk Müziği’nden çeşitli eserler seslendiren görme engelli sanatçı Ahizer Özbek mini bir konser verdi. Seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle davetlilere kimi zaman duygusal anlar yaşattı.

 

Davetliler Çubuklu Cem’in Ankara yöresi türküleri eşliğinde doyasıya eğlendiler. Oyun havaları ile coştular ve oynadılar.

 

Gitar da Bünyamin Çevik, Saz da Cemil Delikara, Def’ de Ferhat Kibar’dan oluşan “Grup Aşk Olsun” grubu, solistleri Ayşenur Yılmaz ile birlikte romantik şarkıları seslendirdiler. 

 

Sunucular , ““Mutsuz kadın mutlu çocuklar yetiştiremez. Çocuğunun iyi yetiştirilmesini isteyen adam, önce çocuklarının annesini sevsin mutlu etsin ki, çocuklarda, yarınlarda mutlu olsun...” dilekleriyle programı sonlandırdılar.

 

UNUTMAMALIYIZ Kİ; Toplumun temeli aile, ailenin temeli de kadındır...

 

Bu vesile ile “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; Tüm kadınlarımıza özgürlük, eşitlik, sağlık, mutluluk, esenlik ve başarı dolu bir yaşam sürmelerini dilerim.

kadinlar-gunu01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum