KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN ÇUBUK TİCARET BORSASI’NA ZİYARET...

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN ÇUBUK TİCARET BORSASI’NA ZİYARET...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan ve Üyeleri Çubuk Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Şuayip YAMAN

Ankara Sanayi Odası Koordinatörlüğü’nde çalışmalarını sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni Başkanı Belma Yılmazyiğit ve yönetim kurulu üyeleri seçimlerde destek ve katkılarından dolayı Çubuk Ticaret Borsası’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Bu jeste karşılık Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Veli Demir ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret de bulunan TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine,  Aşkın ve Ali Kavasoğlu’nun sahibi olduğu ‘Doğal Bahçem’de öğle yemeği ziyafeti verdi.

 

27.02.2019 tarihinde ‘Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleşen seçimlerde Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi için 72, Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi için 30 seçmen oy kullanmış ve Ankara’daki tüm oda ve borsaların icra kurulundaki temsilcilerini seçmesiyle başlayan TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu seçim süreci, ASO’da yapılan ilk İcra Kurulu toplantısında başkan ve yardımcılarının belirlenmesiyle sona ermişti.

 

Ankara Sanayi Odası Koordinatörlüğü’nde çalışmalarını sürdüren ve 7 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimle TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni Başkanı ASO temsilcisi Belma Yılmazyiğit olmuştu.

 

17 Kişiden oluşan yeni İcra Kurulu’na;

 

Başkanlığa ASO İcra Kurulu üyesi Belma Yılmazyiğit seçilirken,

 

Kadriye Esra Aygün (Ankara Sanayi Odası), Neslihan Şan (Çubuk Ticaret Borsası), Nazlı Gülder Başar (Ankara Ticaret Borsası), Naz Öztürk (Ankara Ticaret Odası ) ve Rukiye Göçer (Polatlı Ticaret Odası) Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

 

(Neslihan Şan, Şan Tarım Ürünleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve Girişim Entegre A.Ş’nin eski başkanlarından Hasan Şan’ın kızıdır)

 

İcra Kurulu’nun diğer üyelikleri ise;

 

Neşe Şişman, Nüket Kantarcı, Rengin Atılgan, Aydan Biri, Buşra Eren Aktay, Nazire Erinç Yurter, Özlem Yazıcı, Zehra Sema Demir ve Zelal Aytin’den oluşmuştu.

 

Kadınların çalışma hayatına yeterince katılmadıklarına dikkat çeken Çubuk Belediye Başkanı Av Baki Demirbaş yemek sonrası yaptığı açıklama da , Kadınlar olmadan ülke olarak hedeflerimize ulaşamayız. Siz kadın girişimcilerimiz ülkemiz için üretim yapıyor, istihdam yaratıyor ve vergi ödüyorsunuz. Ama en önemlisi tüm kadınlara rol model oluyorsunuz.

 

Ben kadın girişimcilerimizin model olma misyonunu (görev, amaç) daha çok önemsiyorum. Bu nedenle, kadınlarımızın bu bilinç içinde sorumluluklarını yerine getireceğini ve kadınlara yönelik başarılı çalışmalar yapacaklarına olan inancım tamdır dedi.

 

TOBB Kadın Girişimciler Birliği İcra Heyeti Başkanı Yılmazyiğit, Öncelikle bizleri kabul ettikleri için Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Veli Demir ve yönetimine teşekkür ederim.

Kurulumuzun amacı, ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, girişimci kadın sayısının arttırılması ve onların ticari hayattaki kalıcılığına destek olmak, daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yürütmek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek.

Ayrıca kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmayı da hedefliyoruz.

Geleneksel rollerle sınırlı kalmayan hayalleri ve hedefleri olan, yeteneklerini ortaya çıkarmak isteyen kadınlara destek olmak için çaba gösteriyoruz.

Bu amaç doğrultusunda önemli çalışmalar yapıyoruz...

 

Çubuk Ticaret Borsası Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, Kurulumuza verdikleri destekleri için çok teşekkür ediyoruz.

 

Çubuklu kadınlar için ne gibi girişimlerde bulunabiliriz? Çubuk’ta Kadın Girişimciliğini desteklemek, kırsal kalkınmaya katkı sağlamak, agro ve gastronomi turizmini geliştirmek üzere neler yapabiliriz, sizlerin de öncülüğü ve desteğinizle Çubuk Kadınları ile el ele güzel proje ve çalışmalar başlatmak istiyoruz.

 

Kadının çalışma hayatının her alanında olması, her sektöre kadın elinin değmesi çok önemli ve gerekli. Kadınlar çalışma hayatında daha fazla yer aldıkça, farklı bakış açısı farklı katma değer ortaya çıkıyor.

 

Dünyaca ünlü ‘Çubuk Turşu’nuz var.

 

Turşuculuğun yanı sıra tarım ve hayvancılığın yeniden harekete geçirilmesi, ilerletilmesi için neler yapabiliriz?

 

Yaptığımız araştırmalara göre Çubuk ilçesi tarım ve hayvancılıkta bir zamanlar Ankara’nın neredeyse yüzde % 50’ye yakın ihtiyaçlarını karşılarken, şimdilerde bu özelliklerini kaybetmeye başlamış.  

 

Yapacağımız projelerle tarım ve hayvancılığa tekrar işlerlik kazandırıp, Çubuk İlçesini eski günlerine döndürebiliriz. Yeter ki,  kadınlarımız azmetsin ve çalışmak istesin.  Atalarımızın dediği gibi “Birlikten güç doğar”. Kooperatifler kurarak, entegre bir arada başarıya ulaşabiliriz.

 

Çubuk’ta, bu projelere cevap verebilecek arazi ve ortam çok güzel…

 

Ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi Çubuklu gençlerde de maddeye karşı bir yönelme olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda Kurul Üyemiz Prof. Dr. Nesrin Dilbaz’dan eğitim ve her türlü desteği alabiliriz.

 

Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Çubuk Ticaret Borsası, Polatlı Ticaret Borsası, Beypazarı Ticaret Borsası’ndan Kadın Kurulumuzda üyelerimiz var.  Projelerimizde hepimizin emeği ve çalışmaları olacaktır.

Ayrıca, TOBB Kadın Girişimci Kurulu 81 ilde faaliyet göstermektedir. Diğer illerin kadınları ile de Koordineli olarak güzel çalışmalar yapacağımızdan eminim.

 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun çok değerli Başkan ve üyelerini ilçemizde ağırlamaktan son derece onur ve gurur duyduklarını ifade eden Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Veli Demir, Kadın girişimciliğinin desteklenmesini çok önemsiyoruz.

Gerek işte gerek ev yaşamında en büyük yük kadınların sırtında.

Yaşamın her alanında eşitliğin sağlanması için öncelikli koşul eğitimde eşitlik.

Sürdürülebilir kalkınma ise ancak güçlü kadınlarla olur.

Yapılan istatistiklere göre; Türkiye nüfusunun yüzde 49.8’ ini oluşturan kadınların istihdam oranı erkeklerin yarısından az. Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı erkeklerde yüzde 65.6 iken kadınlarda ise yüzde 28.9 oranında. 

Gerek iş hayatında gerek ev yaşamında en büyük yük kadınların sırtında. Hem işçi hem işveren çevreleri kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını, eğitimden eşit yararlanmasını talep ediyor.

“Kadın güçlenirse, toplum güçlenir; sürdürülebilir kalkınma ancak güçlü kadınlarla olur”

Kadının olmadığı yerde üretim, bereket, refah ve kalkınmanın olmadığı da görülüyor. İşletmeler, çalışan kadın sayısı artışı ile yüzde 35’lere varan verimlilik ve kârlılık elde edebilir. Eğitim seviyesinin yükselmesi, kadınların işgücüne katılım oranını artmasında çok hayati bir role sahip.

Bu anlamda kadın girişimcilere uygulanacak özel proje fikirlerinin de oluşturulabileceğini söyleyen Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Demir, bu gibi sivil toplum çalışmalarının özellikle bu alanda çok faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemlerde ortaya çıkabilecek  işbirliği ortamlarını da değerlendirmekten mutluluk duyacaklarını belirten Demir, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’na bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

 

Çubuk Ticaret Borsası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı olup, TOBB Ankara Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcılığı’ görevine seçilen Neslihan Şan ise; Ortak hedefe yürüdüğümüz siz değerli dostlarımızla bir araya gelmekten mutluyuz sözleriyle başladığı açıklamasında, ülkemizde kadınların yaşadığı sosyal zorlukları aşmanın en önemli yollarından birinin iktisadi hayatta etkinlik ve bağımsızlığını kazanmış güçlü kadınların sayısının artması olduğunu belirtti.

 

Çubuk Ticaret Borsası ile görüş alış verişinde bulunduklarını, bundan sonraki ortak projeler ve işbirliği koşullarını görüştüklerini ve bunun Çubuk ilçesine büyük kazanç sağlayacağı konusunda umutları arttırdığına değindi. Çubuk ilçesi için son derece ufuk açıcı olan bu ziyaret için taraflara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

 

???? ANKARA / ÇUBUK ????

????Doğal Ev Yapımı Ankara Çubuk Turşusu????

Bizim Köy Sepeti’nden ????Probiyotik organik ev yapımı geleneksel lezzet

Bizim Köy Sepeti’nden Bizim Çubuk Turşuları ????#salatalık #lahana

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

????Sarımsak, Defne yaprağı ve dereotu turşuya mükemmel tadı veren iksir???? Kendi tarlamızda geleneksel yönetemlerle ektiğimiz ürünleri siz değerli tüketicilere sunuyoruz♥️

❤️Çubuk turşusu Bizim Köy Sepeti’nden alınır❤️

Tarladan sofranıza Bizim Çubuk Turşuları????

????Türkiyenin her yerine kargo????

❌KAPIDA ÖDEME YOKTUR

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37 yada ????DM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları #turşu #istanbul #bodrum #gastronomi  #instafood #healthyfood #foodvideo  #türkiye #zeytinyağlı #gastronomi #yemektarifleri #izmir #manisa

 

 

 

 

 



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.