Japon Büyükelçiliğinden  Ziyaret

Japon Büyükelçiliğinden Ziyaret

Türkiye’nin en büyük festivalini gerçekleştiren Ankara’nın parlayan yıldızı Çubuk ardı ardına yabancı konuklarını ağırlıyor.


Son yıllarda düzenlemiş olduğu festival sayesinde ulusal basında ismini duyurmayı başaran Ankara"nın Çubuk ilçesi sık sık yabancı konukları ağırlıyor. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın son konuğuda Japonya Büyükelçiliği Basın ve Eğitim Ataşesi Ayako Oishi idi. Japonya Büyükelçiliği Basın ve Eğitim Ataşesi Ayako Oishi Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"yı makamında ziyaret ederek ilçe ve festival hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Tuğluca ile birlikte Çubuk Temel Eğitim İlköğretim Okulunda öğrencilere Japonya ve Japon kültürü hakkında sine vizyonlu sunum yapıldı. Ayako Oishi sunumda öğrencilere Japonya hakkında sorular sordu ve doğru cevap veren öğrencilere hediyeler vererek ödüllendirdiler.


Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ziyaret hakkında yaptığı açıklamada şunlara değindi;” Üç senedir yapmış olduğumuz Uluslararası Çubuk turşu ve Kültür Festivali sayesinde ilçemizi yerel ve ulusal alanda duyurduğumuza inanıyorum. Biz gelen misafirlerimize yöremiz ve kültürümüz hakkında bilgiler veriyoruz ve kültürümüzü onlara sergiliyoruz. Ayrıca gelen misafirlerimizde kendi ülkelerinin kültürlerini bizlere sergiliyorlar. Bu şekilde kültür kaynaşması oluyor. Biz bu tip etkinliklerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz” Dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.