Jandarma 1000 uzman erbaş alacak

Jandarma 1000 uzman erbaş alacak

Jandarma Genel Komutanlığı, ''komando'' branşında 1000 uzman erbaş alacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, ''komando'' branşında 1000 uzman erbaş alacak.

Jandarma Genel Komutanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Şubat-Nisan 2009 tarihleri arasında 10. ve 11. dereceden memur olarak göreve başlayacak olan uzman erbaşlar, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlıkları, Beytüşşebap Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlıkları bünyesinde ihtiyaç duyulan komando birlikleri emrine atanabilecek.

Adayların başvuru için, www.jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden duyurulan belgeleri eksiksiz olarak PTT/Kargo ile veya şahsen en geç 22 Eylül 2008 günü mesai bitimine kadar ''Jandarma Okullar Komutanlığı Uzman Erbaş Kayıt-Kabul Komisyon Başkanlığı 06835 Beytepe/ANKARA'' adresine iletmeleri gerekiyor.

Başvurusu kabul edilen adayların isim listesi ile sınava girecekleri tarih, saat ve salon isimleri 10 Ekim 2008 tarihinden itibaren internet adresinden yayımlanacak.

Yazılı sınav 25 Ekim 2008 tarihinde ''Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/ANKARA'' adresinde yapılacak, sonuçlar aynı gün saat 19.00'a kadar ''www.jandarma.tsk.mil.tr'' internet adresinden duyurulacak. Başvurusu kabul edilerek, yazılı sınava çağrılan adaylar belgeleri açıklandığı şekilde tanzim ederek, yazılı sınava gelirken beraberinde getirecek.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar 26-30 Ekim 2008 tarihleri arasında ''Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet ve Değerlendirme Testi'' ile mülakata tabi tutulacak. Test tarihleri ve sınav sonuçlarına internet adresinden ulaşılabilecek.

Daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı da komando branşında uzman erbaş almıştı.

-UZMAN ERBAŞ OLABİLME ŞARTLARI-

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

-En az lise ve dengi okul mezunu veya Askerlik hizmeti sırasında üstün hizmet/başarı belgesi (asgari Tugay Komutanlığı/Bağımsız Alay Komutanlığı tarafından onaylanan) almış olanlar için en az ortaokul/8 yıllık ilköğretim okulu mezunu olmak.

-Müracaat tarihi itibariyle (01 Ağustos 2008) 26 yaşından gün almamış olmak. (01 Ağustos 1983 tarihinden önce doğanlar müracaat edemeyeceklerdir.)

-Terhis tarihi üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olmak. (01 Ağustos 2005 tarihinden önce terhis olanlar müracaat edemeyeceklerdir.)

-Komando branşında acemi eğitimini tamamlayarak birlik, karargah ve kurumlara dağıtımı yapılmış olmak veya komando birliklerinde muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış olmak. (Kara Kuvvetleri Komutanlığı komando birlikleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı dahil)

-En az 169 cm. boyunda olmak koşuluyla kilosu internette yayınlanan nomogramda belirtilen sınırlar arasında olmak.

-TSK'da daha önce subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.

-Yazılı sınav, ön sağlık, fiziki kontrol değerlendirme testi ve mülakat sınavlarında başarılı olmak.

-Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede en ufak bir kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun herhangi bir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçe'yi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak). Sevk edileceği asker hastanelerinden ''Komando Uzman Erbaş Olur'' sağlık raporu almak.

-Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

-Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 148. maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.

-Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.

-TSK'nın manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü, ideolojik görüş benimsememiş ve bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak.

(aa)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.