İzzet Korman Konağı Yeniden İnşa Edilecek

İzzet Korman Konağı Yeniden İnşa Edilecek

Tarihi İzzet Korman Konağı'nın rekonstrüksiyonunun yapımına başlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, İzzet Korman Konağı'nın belediye tarafından 2015 yılında kamulaştırıldığını ve Ankara Valiliğinin desteğiyle rekonstrüksiyonunun yapıldığını, Yavuz Selim Mahallesi İzzet Korman Sokağı'ndaki tarihi yapının restorasyonun ardından sosyal tesis olarak hizmet vereceğini kaydetti.

İlk etapta bina ve çevresinin temizlendiğini anlatan Acehan, restorasyon çalışmasının bir yılda tamamlanacağını vurguladı.

Acehan, tarihi ve kültürel değerleri yansıtan eserleri yaşatmak amacıyla İzzet Korman ailesine ait olan tarihi binayı, belediyeye kazandırarak restorasyon çalışmalarına başladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Belediyemiz tarafından 2015 yılında kamulaştırılan İzzet Korman Konağı'nda, Anıtlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda rekonstrüksiyon çalışmalarına başlandı. AnkaraValiliğimiz tarafından rekonstrüksiyonu için 520 bin lira kaynak ayrılan ve ihalesi yapılankonak, aslına uygun bir şekilde yeniden yapılacak. 1932 yılında yapıldığı bilinen ve bölgesel Ankara evi mimari özelliğine sahip konak, toplamda 700 metrekarelik bir alan üzerinde 240 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. İki katlı konakta, 6 oda, 2 sofa, 2 banyo ve 2 tuvalet bulunuyor. Konağın yaklaşık 500 metrekare de yeşil alanı bulunacak. Konağın ekim ayına kadar tamamlanması ve akabinde belediyemize ait sosyal tesis olarak kullanılması planlanmaktadır."

Hükümet Caddesi'nde inşaatı devam eden Ali Şükrü Yıldırım Konağı'nın da kaba inşaatının tamamlandığını aktaran Acehan, şunları kaydetti: 

"İnşallah Ali Şükrü Yıldırım Konağı ekim ayından itibaren sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. İlçemize güzel bir konak daha kazandırılmış oldu. Bundan sonra da tarihi binalarımızın korunması ve ilçe halkımızın kullanımına sunulması için çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca Ağılcık ve Yazır mahallelerimizde bulunan tarihi çeşmelerin de restorasyonu ile ilgili Anıtlar Yüksek Kurulundan onaylar çıktı ve onların da çalışmaları mayıs ayı içerisinde başlayacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.