İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün Oldu

İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Raşit Burkay Özgün Oldu

Çubuk İYİ Parti İlçe Başkanlığına seçilen Raşit Burkay Özgün, düzenlediği basın toplantsında neden İYİ Partiyi seçtiğini ve bundan sonraki hedeflerini açıkladı.

Toplantımıznın başında kendini tanıtan Raşit Burkay Özgün, yönetim kurulu toplantısında, 18 asil üyemizin 17 sinin oyunu alarak, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanlığına seçildiğini söyledi

Evli ve 2 çocuk babası olduğunu anlatan Özgün, ilçenin köklü ailelerinden rahmetli Raşit Özgün'ün torunu olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Birçoğunuzun şahsen tanıdığı rahmetli Raşit ÖZGÜN’ün torunu, Av. Ömer Nihat ÖZGÜN’ün oğluyum. Milli görüşçü bir dedenin torunu, sosyal demokrat bir babanın oğlu, aklı erdiği günden beri Türk Milliyetçiliğini ve Turan’ı ilke edinmiş, hür bir Türk vatandaşıyım. İlk ve orta öğrenimimi Maltepe İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra, 75.Yıl Lisesinden 2004 yılında mezun oldum. 2005 yılından itibaren Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesinde 2 Yıl Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde okudum.2007 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandım ve mezun oldum. 2011 yılından beri Ankara Çankaya’da Gayrimenkul Danışmanlığı, çeşitli dönemlerde de Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi çevrelerinde kafe ve restorant işletmeciliği yaptım.2014 yılında memleketim olan Çubuk’a dönerek ticari hayatıma burada devam ettim.


Bu süre içerisinde hiçbir siyasi partiye üye olmadım, fakat her zaman siyasi bir düşünceye ve fikre sahip oldum. İnandığım doğruları, medeni ve demokratik her ortamda dile getirdim. İlçe kurucular kurulu arasında bulunduğum İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanlığının 12.Ocak.2018 günü aldığı karar ile, yanlışa yanlış diyebilmek için, İYİ Parti ye resmen üye oldum ve partide Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak seçildim.

Değerli misafirler an itibari ile parti tüzük ve programımıza, toplumsal hak ve hürriyete sadık kalarak, ilçemizde İYİ Parti Kurumsal Kimliğini temsil etmek üzere, ilçe başkanı sıfatı ile onurlandırılmış bulunmaktayım.

Partim ve şahsım hiçbir zümreye, hiçbir siyasi görüşe doğrudan saldırı ve hakaret etmeden, yapıcı eleştirilerle ülke siyasi hayatına olumlu katkıda bulunmak, ülke siyasetinde fark ortaya koymak ve tüm farklılıkları kucaklamak üzere yola çıktık ve çizgimizi bozmadan yolumuza devam ediyoruz.

-YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ

Sevgili hemşerilerim, ülkemiz ciddi bir açmaz ve karışıklıkla karşı karşıyadır. Mevcut iktidar ülke sorunlarına kesin ve kalıcı çözümler üretmekte zorluk çekmektedir. Büyüme yavaşlamış, dolar 4, Euro 5, benzin 6 Liraya dayanmıştır. Yanlış politikalar yüzünden tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiş, samanı bile ithal eder olmuşuz. Ülkemiz yanlış uluslararası politikalar sayesinde dört bir taraftan kuşatılmış, dost-müttefik diyerek sırtımızı dayayabileceğimiz devletlerin sayısı bir elin beş parmağını geçmez olmuştur. Askerimiz, polisimiz dört bir cephede terörle mücadele etmektedir. Vatandaşlarımız şehit haberlerine karşı bağışıklılık kazanmış ve tepkisiz hale gelmiştir. Basın özgürlüğü sıfırlanmış, sevgi kardeşlik tükenmiş, herkes birbirini ötekileştirir olmuştur. Taraf olmayan bertaraf olsun düşüncesi halka yayılmıştır.

-ADLİYE BİNALARIMIZ VAR AMA, YARGIYA GÜVEN YOK

Bunları dile getirirken iktidar partisinin ülkeye kazandırdıklarını ve hizmetlerini görmezden geldiğimizi düşünmeyiniz. İktidar oldukları günden bugüne yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım. Ülkemize çok güzel hastaneler, üniversiteler, karakollar, adliye binaları, vergi daireleri kazandırdılar. Buraya kadar her şey güzel, fakat hükümet olmak sadece inşa etmek demek

değildir. Bizim çok güzel hastanelerimiz var ancak bir çoğu nakil merkezi gibi çalışıyor, üniversitelerimiz var ama nitelikli iş gücü yetiştiremiyoruz, adliye binalarımız, karakollarımız var ama yargıda adalet, yargıya güven yok. Birilerinin tek lafı ile insanlar tutuklanır veya salıverilir olmuştur. Vergi dairelerimiz var ama vergide adalet yok. Zenginden az fakirden çok vergi alıyoruz.

Yargıda ve vergide adaleti, kişisel hak ve özgürlükleri, basın özgürlüğünü yeniden tesis etmeyi, ekonomiyi kalkındırmayı, tüketen değil üreten bir Türkiye’ye kavuşmayı, uluslararası politikayı düzeltmeyi, sınır güvenliğimizi sağlamayı amaç ve ilke edinmiş, verimli çalışamayan kurumları işler hale getirmeye aday olan İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaktan son derece haz alıyor ve gurur duyuyorum. Biz İYİ Parti iktidarında yeni yeni binalar yapmak sureti ile rant ortamı oluşturmak yerine, mevcut hizmet enstrümanlarını daha efektif çalıştırmaya talibiz. Kimsenin güdümünde olmayan kurumların hizmet verdiği, şeffaf ve dürüst bir Türkiye inşa etmek üzere tüm hemşerilerimizi İYİ Partiye davet ediyorum.

Saygıdeğer kamuoyu, lütfen İYİ Partiyi hafife almayınız. İYİ Parti sadece kuruluşu ile birbirlerine ağza alınmayacak laflar sarf eden, birbirlerine kin ve nefret güden siyasi parti liderlerini, bir ittifak çatısı altında birleştirecek, bu birleşmenin de sadece seçim döneminde değil, 5 yıl gibi uzun bir süre devam edeceğinin taahhüdünü verdirecek kadar kudretli bir partidir. Lakin çok değerli siyasi büyüklerimizin ön göremediği bir durum var. Yıllardır birbirlerine kin kusan, aşağılayıcı sözlerle tabanlarını birbirlerinden ayrıştırmış olan liderler, bir parti kuruldu diye, bütün geçmişi unutup biat edilmesini beklemektedirler.

 -VER BİLALİ, AL HİLALİ DİYEN LİDERLERİN İNANDIRICILIĞI KALMADI   

Dün Türk tipi değil falan tipi başkanlık, seni başkan yaptırmayacağız, hesap soracağız, ver Bilal’i al Hilal’i diyen siyasi liderlerin inandırıcılığı kalmamış, ittifak çatısı atlında birleşen siyasi partilerin tabanlarında da bu ittifak karşılık bulamamıştır. Türk siyasi hayatının en ilkeli partilerinden biri kendi Cumhurbaşkanı adayını üretemediğini ve üretemeyeceğini, bu yüzden başka bir siyasi partinin adayını destekleyeceklerini seçimlere 2 yıl kala açıklamıştır. Bu milletin refahı ve mutluluğu için, gençlerimizin geleceği için, adaletin tescili için, Türkiye’nin bekası için tek kurtuluş İYİ Parti iktidarıdır.

Sevgili dostlarım huzurunuzda gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize ALLAH’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şanlı ordumuzun ve polis teşkilatımızın yurt içinde ve yurt dışında yürütmekte oldukları operasyonlarda ALLAH yar ve yardımcıları olsun. Başarıları daim olsun. Türk’ün gücünü tüm dünya eninde sonunda görecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Asimile olmamış, bölücü değil bütünleştirici tüm fikirleri İYİ Parti çatısı altında siyaset yapmaya, ülkeyi refaha çıkartmak için elini taşın altına koymaya davet ediyorum. 1 Nisan 2018 günü yapacağımız 1. Olağanüstü Kurultayımıza tüm yurttaşlarımızı davet eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. ALLAH iyilerle beraberdir. ALLAH’a emanet olun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.