İstiklal marşı'nın kabulü

İstiklal marşı'nın kabulü

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi.

Çubuk Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komitenin başkanlığında, Çubuk Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy"u anma töreni düzenlendi.

Komite Başkanlığını Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı"nın yaptığı, Garnizon Komutanlığından Astsubay Hasan Cücük, Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Salih Kahraman, Emniyet Müdürlüğünden Trafik Şube Müdürü Komiser Hüseyin Bayrak ve Bekir Yılmaz Müdürü Ahmet Karul tarafından oluşturulan komite tarafından organize edilen İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy"u anma etkinlikleri düzenlendi. Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlik, Türkçe Öğretmeni Gözde Yılmazın sunuş konuşması ile başladı. Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve ardından Sınıf Öğretmeni Tuba Ordu tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından ""Türk Bayrağı""ve ""Cenk Marşı"" şiirleri, ""Ya İstiklal Ya Ölüm"" Orotoryo"sı, ""İstiklali Yazanlar"" Piyesi ve bir grup öğrenci tarafından İstiklal Marşı okunarak, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy"u anma etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliğin ardından Öğretmen ve Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Meftun Dallı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçede de coşku ile kutlandığını belirtti. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan istiklal mücadelesini muhteşem mısralarıyla İstiklal Marşı'nda ebedileştirdiğini ifade eden Dallı, bu günkü etkinlikte görüldüğü gibi öğrencilerin mısraları okudukça o ruhu yaşadığına dikkat çekti. Dallı, milletin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhunun, en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulduğunu da vurguladı. Daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekinen Dallı, İstiklal Marşının bu vatanın gözbebeği olduğunu sözlerine ekledi.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy etkinliklerine katılan Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, bugün de milletin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam eden İstiklal Marşı'nın, istiklal mücadelesinin ölümsüz destanı olduğuna işaret ederek etkinliği düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum