İşte yeni Apple iPhone 6

İşte yeni Apple iPhone 6

Apple’ın merakla beklenen yeni nesil akıllı telefonu görücüye çıktı.

Şirketin CEO'su Tim Cook'un da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikte iPhone 6 görücüye çıktı.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adıyla tanıtılan iki yeni cihaz Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olarak tarihe geçti. iPhone, 9 ülkede 19 Eylül'de satışa çıkıyor. Yıl sonuna kadar 115 ülkede satışa çıkacak.

Apple'ın sayısız kez fotoğrafı internete düşen; ancak gerçek fotoğrafının hangisi olduğu anlaşılmayan telefonu iPhone 6 lansmanı başladı. Apple CEO'su Tim Cook açılış konuşmasında 'Vizyonuyla görüntüsüyle iPhone hep öteye gitti. Bugün biz burada en büyük en yeni iPhone'u tanıtıyoruz.' dedi.

Bu sırada ekranlarda ilk iPhone 6 görüntüleri de yayınlandı. Beklendiği gibi iPhone 6 iki farklı ölçüde piyasaya sürülecek. Sızan bilgilerde yer aldığı gibi iPhone 6 4.7 inç ekrana, iPhone 6 Plus ise 5.5 inç ekrana sahip olacak.

İŞTE FİYATI 

Açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle... 

16 GB iPhone 6: 199 dolar 

32 GB iPhone 6: 299 dolar 

128 GB iPhone 6: 399 dolar 

16 GB iPhone 6 Plus: 299 dolar 

32 GB iPhone 6 Plus: 399 dolar 

128 GB iPhone 6 Plus: 499 dolar 

Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone 6'ların ürettikleri en ince telefon olduğunu söyledi.Yeni jenerasyon iPhone'ların ekranında Retina HD görüntü teknolojisi kullanılıyor. iPhone 6 Plus yani geniş ekranlı iPhone modeli 7.1 mm, iPhone 6 ise 6.9 mm inceliğinde... 

Yeni iPhone'larda A8 isimli yeni ve gelişmiş bir işlemci kullanılıyor. Böylece mevcut iPhone'lara kıyasla yeni iPhone'lar neredeyse yüzde 50 oranında daha hızlı çalışıyor. 

iPhone'lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek. Tıpkı küçük iPhone ekranlarını genişçe iPad formatında kullanmak gibi... Yani ana iPhone ekranındayken telefonunu yatay forma getirdiğinizde artık cihazı geniş ekran olarak yatay formatta kullanabileceksiniz. 

Halihazırda uygulama geliştiricileri iPhone 6 için oyun yapmaya çoktan başladılar bile. Super Evil Megacorp. isimli şirket de bunlardan biri... Tıpkı oyun konsolunda oyun oynar gibi iPhone üzerinden oyun oynama deneyimi yaşayacaksınız. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.