İşte dahilerin özel projeleri

İşte dahilerin özel projeleri

Çubuk’ta 90 ilköğretim öğrencisi 3 ay gibi bir süre içerisinde 77 proje üretti. Öğrencilerin tasarladığı bu projeler yapılan tanıtım toplantısı ile görücüye çıktı.

Çubuk'ta, ilköğretim okulu 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için açılan Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesi"nde, öğrenciler tarafından geliştirilen 77 proje, düzenlenen programla görücüye çıktı.

Ekip çalışması

Esenboğa Airport Otel"de yapılan tanıtım toplantısı ve proje sergisinde, öğrencilerin tasarladığı projeler sergilendi.
Programın açılışında Matematik, Fen Bilgisi ve Teknoloji-Tasarım Uygulama Atölyesi hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, proje ile istekli ve yetenekli 90 öğrencinin belirlendiğini, öğrencilerin 3 aylık süre zarfında, 6 alan öğretmeniyle birlikte atölyede, deney, ekip çalışması, bilimsel proje hazırlanması gibi uygulamalı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Uygulamalı çalışmalar sonrasında bazı öğrencilerde görülen istenmeyen davranışların azaldığı, okullarında daha uyumlu hale geldikleri ve sosyal hayatlarında pozitif yaklaşımların arttığının gözlemlendiğini vurgulayan Toprak, “Uygulama Atölyesi"nde bireysel ve ekip çalışmaları sonucunda 77 proje üretilmiştir” şeklinde konuştu.

Yeni sistemin hedefi bu

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da bütün ilçelerin bu konuda aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini düşündüklerini belirtti. Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencileri hayata kazandırmak zorunda olduklarını, amaçlarının, çocukların yeteneklerini fark etmelerini, iradelerini, amaçlarını belirlemeleri ve kendi ayaklarının üzerinde durabilme bilinci vermek olduğunu dile getirdi. Aydoğan, şunları söyledi: “Akıl çalıştıkça gençleşen bir şeydir. Eğitimli çocuklarımız, burada bulunan projeleri buldu, yaptı ve şimdi bunun heyecanını, zevkini yaşayacak. Daha sonra yeni şeyler düşünecek. Ailesi turşuculuk yapan bir öğrencinin, ailesinin işini kolaylaştırmak için yaptığı projeyi gördüm. Daha önce düşünülememiş şeyleri bu öğrenciler düşünmüş ve uygulamışlar. Çocukların bu kadar zeki olduklarını öncede hayal ediyorduk ama görmüyorduk. Bugün çocuklarımızın zekalarını görebiliyoruz. Türk toplumu olarak temel sorunumuz, kendimize olan özgüven sorunudur. Yani kendimize güvenmiyoruz. Çubuk"ta yapılan proje, bakanlığımızın yaptığı projeye tam olarak denk düşen bir projedir. Bunun için buradaki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”
Kamil Aydoğan, birbirinden değerli projelerin tanıtıldığı bu serginin bir benzerinin, tüm ilçelerin katılımıyla yıl sonunda Ankara"da yapılacağını da sözlerine ekledi.
Programa, Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, Hayırsever İşadamı Muzaffer Temel, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Tahir Atıcı, Yard. Doç. Dr. Hikmet Katırcıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı.

Bu proje beni heyecanlandırdı

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak"ın, böyle bir fikirle geldiğinde heyecanlandığını belirten Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, ülkenin bu tip faaliyetlere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Dallı, yıllardan beri öğretilenlerin pratikte uygulanılmadığından, yeni şeylerin keşfedilemediğini belirterek, şunları kaydetti: “Bizler, yıllardan beri öğrendiğimiz bilgileri pratiğe aktaramadığımız gibi işlerimizde de kullanamamışızdır. Nedeni, öğrendiğimiz bilgileri uygulayacak bu tip atölyelerin olmamasıdır. Bu nedenle, çocuklarımızın öğrendiği bilgileri bu atölyede uygulayıp, bu gün sergiliyor olması bizi son derece memnun etti. Heyecan duyduk. Bunlar nihayetinde ilkokul öğrencileri, ama burada amaç bu öğrencilerin bilgilerini yeteneklerini geliştirebilecekleri bir yerin olması.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.