İşte AKPARTİ'yi uçuracak son formül

İşte AKPARTİ'yi uçuracak son formül

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan'ın henüz aday belirlemediği beş büyükşehir, Başbakan'a bir anlamda kabine revizyonu yapma imkânı sunacak gibi görünüyor.





İşte Erdoğan'ın büyükşehirler için düşündüğü isimler...

Erdoğan'dan devrim gibi kararlar
MUHAMMET KUTLU'nun analizi...


Erdoğan"dan Bakanlara Belediye Sefer Görev Emri
Başbakan Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde, söz konusu büyükşehirlerin alınması gerektiğini belirtiyor. Erdoğan, son günlerde, gerekirse bu büyükşehirlere kabineden aday gösterebileceğini de yakın çevresinde dillendirmiş durumda.
Çok uygun isimler bulunamaması halinde, Başbakan"ın büyükşehirlere göndermeyi düşündüğü bakanlar şunlar:

Ankara: Başbakan, Melih Gökçek"in ihtimal dışı kalmaya başlamasının ardından, ilk olarak başkente Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan"ı düşünmüştü. Ancak Çağlayan"ın bu görev için isteksiz davranması üzerine, başka bir bakanın üzerinde durmaya başladı. O bakan da, kendisine koşulsuz bağlı olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu. Başbakan, İSKİ ve DSİ"de önemli işlere imza atan, bakanlığı döneminde de başarılı grafik çizen Veysel Eroğlu"nu Ankara için aday göstermeyi ciddi ciddi düşünüyor. Erdoğan böylece Ankara için senelerdir çekişen Melih Gökçek ve Turgut Altınok"un reaksiyonunu en aza indirmeyi planlıyor.

İzmir: Başbakan"ın, bir süredir Melih Gökçek"i İzmir"e göndermeyi düşündüğü biliniyor. Eğer ortaya çıkan Erdoğan aleyhtarı anket çalışması ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu"nun diğer iddiaları, Başbakan"ın görüşünü değiştirmemişse, Gökçek"i, Ankaraspor ile birlikte İzmir"e gönderebilir deniyor. Bu görüşü savunanlar, Süper Lig"de takımı kalmayan İzmir"e bir Süper Lig takımı kazandırmanın son derece önemli olduğuna vurgu yapıyorlar.

Trabzon: Şenol Güneş"in adaylık teklifini geri çevirmesi, bu büyükşehri almayı aklına koyan Başbakan"ı, Faruk Özak seçeneğine daha fazla yaklaştırmış durumda. Özak, yapılan tüm anketlerde ve yoklamalarda, Trabzon"u alabilecek tek alternatif olarak ortaya çıkıyor. Erdoğan, Trabzonspor"un efsane kadrosundan gelen, Trabzonspor başkanlığı da yapan, dolayısıyla burada çok sevilen Bayındırlık ve İskân Bakanı"nı, Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı yapmayı ciddi şekilde düşünüyor.

Diyarbakır: Başbakan, DTP"nin kalesi olarak gösterilen Diyarbakır"ı mutlaka almak istiyor. Bu nedenle, Diyarbakırlı olan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker"i burada aday yapmayı düşünüyor. Parti içinde Dengir Mir Mehmet Fırat"a yakınlığıyla bilinen Mehdi Eker"in, aday gösterilmesi durumunda fazla itiraz edemeyeceği belirtiliyor. Bakanlık görevinden bir hayli memnun olan Eker"in, bu nedenle AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt"un aday gösterilmesi için elinden geleni yaptığı edinilen bilgiler arasında.

Eskişehir: Başbakan"ın Eskişehir"i almaya çok önem verdiği biliniyor. Bu nedenle, Eskişehirspor"a yaptığı katkılarla seçmenlerinin sevgisini kazanan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan"a adaylık teklif etmeyi düşünüyor. Kemal ağabeyin bu teklifi nasıl karşılayacağı konusunda ise net bir bilgi yok.
Evet, AK Parti kulislerinde konuşulanlar bunlar. Bu değerlendirmeler gerçekleşirse, 29 Mart yerel seçimleri, kabinenin neredeyse beşte birinin belediye seferine çıktığı seçimler olarak, siyaset tarihimizdeki yerini alacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.