İstatistik'ten bilgilendirme toplantısı

İstatistik'ten bilgilendirme toplantısı

Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumunca Çubuk'ta ki muhtarlara Nüfus Kayıt Sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

03/05/2007 tarihinde saat : 11.00'da yapılan toplantıya Başbakanlık İstatistik Kurumu personeli, Çubuk Kaymakamı, Çubuk Nüfus Müdürü ve ilçe, köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda adrese dayalı nüfus kayıt sistemi muhatarlık askı süreci başlığında muhtarları bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Başbakanlık görevlilerin verdiği notlarda 25.04.2006 tarihli 5490 sayılı nüfüs hizmetleri kanunu gereğince yürütülen adrese dayalı nüfus kayıt sistemi (ADNKS) oluşturulması çalışması kapsamında; tüm yerleşim yerlerinde numaralandırma çalışması yapılmış ve ulusal adres veri tabanı oluşturulmuştur. daha sonra ülkemizde ikamet eden T.C. vadandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının ikamet adreslerinin belirlenmesine yönelik alan uygulaması çalışması yürültülmüştür.
Bu konuyla ilgili muhtarlık askı süreci ile numaralandırma çalışması ve ikamet adreslerinin belirlenmesine yönelik alan uygulaması sırasında meydana gelmiş eksikliklerin giderilmesi ile ilgili bilgi verildi.
Toplantının sunumu sonunda muhtarların sorunları ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.