İSRAİL VURUYOR …DÜNYA İZLİYOR

İSRAİL VURUYOR …DÜNYA İZLİYOR

Çubuk Fatih Camii Müezzini Murat Uçar yazdı...

İSRAİL VURUYOR …DÜNYA İZLİYOR

 

Gazze’ye düşen her bomba yüreklere de düşüyor. 

Sadece evler yerle bir olmuyor, vicdanımız insanlığımız paramparça  oluyor.Dünya olan biteni film gibi izliyor.Kanlı saldırılarda ölen Filistinli sayısı 900’e ulaştı.Yazması kolay,okuması da, tam 900 can 900 anne,baba,evlat, abi, kardeş.Kimi tabuda bile konmadı,çünkü o minik bedene 18 günlük bebeğe tabut bulunamadı.Beyaz kefen içinde battaniyeye sarılı daha hiç tanımadığı bu dünyadan göçtü.

Amerika ve Avrupa katlima karşısında 3 maymunu oynuyor.gören yok,duyan yok,konuşan yok,,,Konuşan var ama zalimin safında,vicdanların kör karanlığında yürekleri dağlayan ‘’İSRAİL HAKLI’’ açıklamaları..Batı katliam karşısında sessiz.Hadi onlar sesiz anladık!!! Peki AMA arap Dünyası neden sus-pus,,Sizlerle birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum,Zengin Araplar neden sessiz diye,,

 

Suudi Arabistan..Dünyanın petrol zengini.Nufüsü 30 milyon.Ekonomik büyüklük 900 milyar dolar.Merkez bankasında 600 milyar doları var.Her yıl 200 milyar dolar cari fazlası var.Adamlar paralarını koyacak yer bulamıyor açıkcası.bu para nerden geliyor,yer altından,petrolden.Savaşlar bölgesel çatışmalar petrolün fiyatını artırıyor.Sonrasında gelsin paralar.Para,vicdanın,koltuk sevdası insanlığın önüne geçiyor.Arabistan şeyhinin 1 yıllık kazancı Filistin’in ekonomik büyüklüğü.Filistini yaşatmaya,kurtarmaya bir Arap zengininin  5 yıllık karı yeterli.Ama yapamazlar NEDEN? ÇÜNKÜ  o paraların çoğu Amerika’da,Avrupa’da.Paraların konduğu bankaların yarısı Musevilerin elinde.Sessizler çünkü sesleri çıktığında Filistin’e yardım edildiğinde düzen bozulabilir.Koltuklar altlarından kayabilir.

İsrail’i satın alacak kadar paraları olan Arap zenginleri ve devletlerinin batı’da lüks yatlar ve katlarda zevk-ü  sefa yapması,küçük bir kınama ile katliamı geçiştirmesi beni son derece rahatsız ediyor.Sizi etmiyor mu? Çok güzel  açıklıyor geçen okuduğum bir yazı bu sessizliği.

 

Filistin’de barış ve uyanış bu kralların kabusudur.O yüzden savaşın sessiz destekçileridir.

 

Sizler, darbe yaptığında sırtı sıvazlananlar, sizler, tek dertleri tahtlarını korumak olanlar, sizler, İsrail’i kendilerine Hamas’tan daha yakın bilenler... Bu günler değişecek. Sizi, bu bebek ölümleri karşısındaki sessizliğiniz yargılayacak. Utanç verici sessizliğiniz!

 

 

Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız! Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız!

Murat UÇAR  muratu2906@gmail.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.