İslam Dünyasına Tek Takvim Önerisi

İslam Dünyasına Tek Takvim Önerisi

İslam dünyasında, aynı gün bayram, aynı gün Ramazan, aynı gün Arafat a çıkılmasını sağlamak amacıyla Bardakoğlu, İKÖ ye ortak takvim önerdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "İslam Konferansı Örgütü"ne (İKÖ) dini gün ve bayramların tüm İslam dünyasında aynı günde kutlanması konusunda müracaatta bulunduklarını" belirterek, "21. yüzyılda İslam dünyası aynı günde bayram yapmalı, aynı günde oruca başlamalı, aynı günde Arafat"a duaya çıkmalıdır. Buna ihtiyaç vardır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesince, ikincisi düzenlenen "Türkiye"de Hac Organizasyonu İstişare Toplantısı" son gününde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bardakoğlu, hicri takvimin esas alındığı bu günlerin, farklı günlere gelmesinin değişik ülkelerde dini ve geleneksel sebebi olsa da, 21. yüzyılda bu farklılığı dünyaya izah etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Kadına eşitlik

Bardakoğlu, Türkiye"ye 2008 için ayrılan kontenjanı sadece ilk kez hacca gidecek hacılara tahsis ettiklerini söyledi. İki yıldır yemek hizmeti verdiklerini, bunun da hac dışında yemek ve temizlik gibi işlerle de uğraşan kadınların, hacdan erkeklerle eşit şekilde istifade etmesini sağladığını anlattı. Hac kurasında herkesin sırasına riayet etmesini isteyen Bardakoğlu, değişik şahısların komisyon alarak hacıları kayıt ettirmesinin sakıncasına değinerek, "Hac, ticari bir kazanç alanı olarak düşünülmemelidir" dedi.
(haber günlük)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum