İşkur Aşçı Yardımcılığı Kursu Büyük İlgi Görüyor

İşkur Aşçı Yardımcılığı Kursu Büyük İlgi Görüyor

Çubuk'ta hayata geçirilen aşçı yardımcılığı kursu kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor.

Çubuk Belediyesi, Çubuk Halk Eğitim Merkezi ve Ankara İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle açılan "Aşçı Yardımcılığı" kursu kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor.

Yaklaşık bir ay evvel başlayan ve halen belediyeye ait Kurbantepe tesislerinde teorik, Kuzey Yıldızı Düğün Salonu'nda ise uygulamalı eğitimlerin verildiği aşçı yardımcılığı kurslarına katılan kursiyerler hem para kazanıyorlar hem de meslek öğreniyorlar.

Çubuk Halk Eğitim Müdürü Recai Özdemir ile kursiyerleri ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meslek edindirmeye yönelik bu tür kursların önemine dikkat çeken Başkan Acehan, kurs sonunda düzenlenecek sertifikalarla kursiyerlerin kendi iş yerlerini açarak hem aile ekonomilerine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

- "Kursla, yöresel lezzetler gelecek nesillere aktarılacak"

Açılan kurstan 25 ev hanımının yararlandığını anlatan Başkan Acehan, kursta verilen eğitimlerle yöresel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasının da sağlanılacağını aktardı.

Dengeli beslenme konusunda herkesin bilgi sahibi olması gerektiğine işaret eden Başkan Acehan, şunları söyledi:

"Özellikle bu kurs bizim için çok önemli. Çünkü ilçemizin damağına hitap eden çok güzel lezzetlerimiz var. İnşallah özellikle yöresel ürünlerimiz olmak üzere, güncel besin değeri yüksek yemeklerin burada eğitimi verilecek. Beslenme çok önemli, insanlarımız günümüzde fast foodlar sayesinde hızlı besleniyorlar ve bunun sonucunda iyi beslenmiyorlar. İnsanlarımız protein, karbonhidrat ve yağ arasındaki dengeyi kurarak beslenmiyorlar."

Kurslarının 8 ay süreceğini dile getiren usta eğitici Şule Yıldırım da, "Kursumuz 960 saatlik bir kurs. Bu kursun sonucunda kursiyerlerimize aşçılık sertifikası vereceğiz. Bölgemizde aşçı sıkıntısı var ve bu tür kurslara büyük ihtiyaç var. Biz de mümkün olduğunca bu sıkıntıyı gidermeye çalışacağız. Bizim dersimiz haftada 3 gün teorik 2 gün de uygulamalı olarak devam ediyor." dedi.

İş hayatına atılmak için kursa katıldığını söyleyen kursiyerlerden Emine Gündoğdu ise, "Başkanımız sağolsun bize destek oldu ve kursa katıldık. Şimdilik ev hanımıyım hem burada İŞKUR’dan para alarak aileme katkı sağlıyorum hem de meslek öğreniyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.