İşe başladığı ilk gün öldü

İşe başladığı ilk gün öldü

ANTALYA’daki köpük partisi faciasında 2 turist ile birlikte hayatını kaybeten 20 yaşındaki Fikret Şakacı Çubuk Tahtayazı Mahallesinde gözyaşları arasında toparağa verildi.

Fikret Şakacı, animasyon görevlisi olarak yeni işine başladığı Antalya kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Lara Kundu Turizm Bölgesi"nde bulunan 5 yıldızlı "Venezia Palace Deluxe Resort Hotel"de geçen salı gece yarısı helikopter pistinde düzenlenen köpük partisi faciayla bitti. Köpük makinasının çalışırken yere düşmesi sonucu meydana gelen elektrik kaçağından İsrailli 2 kardeş ile Fikret Şakacı hayatını kaybetti.

Pazar günü baba ocağına  gelip, yıllardır görmediği kız kardeşleri ile hasret giderip, tekrar Antalya"da işe başlayan Fikret Şakacı"nın talihsiz kaza sonucu hayatını kaybetmesi, ailesini göz yaşına boğdu. Antalya"dan  Çubuk Tahtayazı Mahallesine  getirilen Fikret Şakacı"nın cenazesinde gözü yaşlı annesi Fatma Sarıkaya  ve babası Sami Şakacı, kız kardeşleri ve yakınları ağıtlar yakıp, gözyaşı döktü.

Fikret Şakacı, babasından boşanan annesi Fatma Sarıkaya ve iki ablası ile birlikte Antalya"da yaşıyordu. Fikret Şakacı"nın babası Sami Şakacı da ikinci evliliğini yaparken, bu evliliğinden 3 kızı daha oldu. Fikret Şakacı da, yıllardır görmediği kız kardeşleri ile de hasret gidermek için babası Sami Şakacı"yı telefonla arayıp, “Kız kardeşlerimi çok merak ediyorum. Onları çok özledim, görmek için Ankara"ya geliyorum” diyerek Pazar günü Ankara"ya geldiği öğrenildi.

SON FOTOĞRAFLARI AİLESİNE GÖNDERDİ

Kız kardeşlerine sarılıp, öperek uzun uzun hasret gideren ve birlikte fotoğraflar çektiren Fikret Şakacı dönüş yolunda otobüste, cep telefonundan kendi çektiği fotoğrafı SMS ile babasına gönderdi.


Çubuk"un Tahtayazı Köyü"ndeki cenazede yakınları göz yaşı dökerken, annesi Fatma Sarıkaya ve babası Sami Şakacı, çocuklarının yüzünü son bir kez görmek istedi. 5 kız kardeşi de Şakacının yüzünü son kez görmek istedi. Ancak Tahtayazı Köyü Camii imamı önce bu isteği kabul etmedi. Cami imamı, “Dinimizce erkek cenazesinin yüzünü kadınların görmesi caiz değildir” diyerek geri çevirdi. Anne ve kız kardeşleri ise ısrarını sürdürerek, çocuklarını son bir kez olsun görebildiler.

ANNE BAYILDI

Bu sırada oğlunun yüzünü gören anne Fatma Sarıkaya fenalık geçirip, olduğu yere yığılarak bayıldı. Koyu bir Beşiktaş  taraftarı olan Fikret Şakacı"nın cenazesi,  kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

ASKERE GİDECEKTİ

Bu arada askere bu yıl gideceği öğrenilen Fikret Şakacı"nın annesinin üzerinde Türk bayrağı olan ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı siyah bir tişört giymesi dikkat çekti.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odasınca, olayın “kaza ya da yazgı olarak açıklanamayacağı” ifade edildi.

EMO'dan yapılan yazılı açıklamada, 22 Temmuz 2008'de,  Antalya da bir otelde, İsrail uyruklu iki turist ile bir Türk vatandaşının ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla güvenlik güçlerinin olay yeri inceleme ve olayın oluşumuna yönelik teknik kusur ve noksanların tespiti çalışmalarının EMO Antalya  Şubesi üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Animasyon ekipmanının su ve deterjan ile çalışıyor olmasına karşılık, insan yaşamını korumaya yönelik tedbirlerin alınmamasına rağmen 220 volt şebeke gerilimi kullanılıyor olması düşündürücü, kullanılan köpük üretme cihazının hiçbir standarda bağlı kalınmaksızın üretiliyor ve satılabiliyor olması ise daha da vahimdir.”

EMO'nun Türkiye'de elektrik tesisatı ile ilgili teçhizat, ekipman ve makinelerin imalatının kontrol altına alınması, standart dışı üretimin önlenmesine yönelik kamuoyunu bilgilendirmek için çalışmalar yürüttüğü, ilgilileri yıllardır uyardığı belirtildi.

Halkın can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren elektrik iç tesisleri tasarımı ve yapımı alanında bilim ve mühendisliği esas alan yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasının, bundan sonra da yaşanabilecek muhtemel ölümleri önlemenin tek yolu olacağı kaydedilen açıklamada, “Elektrik tesislerinin tasarımı, yapımı ve denetiminin Bayındırlık ve Enerji bakanlıkları tarafından yürütülmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda lobi faaliyetlerine bağlı düzenlemeler yapmaktan derhal vazgeçmesi gerekmektedir” görüşü dile getirildi.

 

Kaynak:Haberalan.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum