İş Garantili Meslek Edindirme Kursu Açılıyor

İş Garantili Meslek Edindirme Kursu Açılıyor

Yıldırım Beyazıt Akademi (YBA)’nin, engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik hazırladığı projesi, İŞKUR tarafından kabul edildi.

Yıldırım Beyazıt Akademi (YBA)’nin, engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik hazırladığı projesi, İŞKUR tarafından kabul edildi.

-Geç Kalmayın, Müracaat Etmekte Acele Edin…

Yıldırım Beyazıt Akademi (YBA)’nin, engellilere iş garantili mesleki eğitim kursu verilmesine yönelik hazırladığı proje, İŞKUR tarafından kabul edildi. Proje ile fiziksel engellilere yönelik büro yönetimi ve ön muhasebeye yönelik meslek edindirme kursu açılıyor. Önümüzdeki ay başlayacak kursa ilk etapta 16 engelli vatandaş katılacak.

dsc01195.jpg-İlk Kurs Engellilere Yönelik Açılıyor, İşsiz Engelli Kalmasın…

Fiziksel engelli işsizlerin toplum yaşamına tam katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenecek kurs, uzman personel gözetiminde ve mesleğinde usta elemanların desteğiyle gerçekleşecek. Engelli kursiyerlerin eğitimi sonuçlanmadan, eğitildikleri sektörlerde faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü işletmeleri ile temasa geçilerek, staj imkanı sunulacak. Engellilerin adım adım çalışma hayatıyla bütünleştirilmeleri sağlanacak. 6 ay sürecek kurs sonunda, yeteneklerine, tecrübelerine ve öğrenme hızlarına bağlı olarak meslek eğitimi başarıyla sonuçlandıran kursiyerler, özel firmalar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarda büro ve ön muhasebe alanlarında işe yerleştirilecek.

2dsc01530.jpg

-Birçok Alanda Meslek Edinme Kursları Açılacak…

Barbaros Mahallesi Karagöl Caddesi No 29/B Çubuk’ta faaliyette bulunan Yıldırım Beyazıt Akademi Müdürü Halil İbrahim Canıtez, birçok alanda İŞKUR aracılığı ile meslek edindirme kursları açacaklarını söyledi. İlk etapta engellilere yönelik açacaklarını ve diğer kurslar içinde talepleri aldıklarını kaydeden Cenıtez, “İnsan kaynağımızın önemli bir dezavantajlı grubu, engelli vatandaşlarımızdır. Hedefleri büyük bir istihdam kurumu olarak, bu hedef kitleyi önemsiyor ve çalışma yaşamına katılabilmeleri için gerçekçi, iş piyasasına uygun, etkin ve verimli bir biçimde iş piyasasına katılmaları için gerekli alt yapıyı sağlamak istiyoruz. Yıldırım Beyazıt Akademi olarak engelli kardeşlerimizin iş yaşamına etkin ve profesyonel entegrasyonunu sağlamak amacı ile bu kursu açmaya karar verdik. Mesleksizlik sorunu tüm ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de istihdamın önündeki en büyük engeldir. Vatandaşlarımızın meslek edinmelerini sağlamak ve istihdamlarının önündeki engelleri kaldırmak amacı ile meslek edinme kursları açmaktayız. Önümüzdeki aydan itibaren çeşitli mesleklerde meslek edinme kursu ve işbaşı eğitim programı hayata geçireceğiz” dedi.

Yapılan protokol gereği engellilerin kurs sonunda istihdam edileceklerini ifade eden Canıtez, kendilerine verilen kotanın sınırlı sayıda olması nedeniyle vatandaşların müracaatta acele etmelerini istedi. 

Yıldırım Beyazıt Akademi

Halil İbrahim Canıtez

           Müdür

Aderes: Barbaros Mah. Karagöl Caddesi No: 29/B Çubuk - Ankara

ybakademi@gmail.com

Tel: 0312 838 51 50 - 0506 341 93 28 

yildirim-beyazit-akademi01.jpg

a5-brosur-arka-copy.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.