İş Adamlarından Aso'ya Ziyaret

İş Adamlarından Aso'ya Ziyaret

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile Çubuklu İş Adamları, Ankara Sanayi Odası (aso) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'i makamında ziyaret ettiler.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile Çubuklu iş adamları, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'i ziyaret ederek, Çubuk'a yatırım istedi. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk'un ekonomik, kültürel ve sosya yapısı hakkında ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e bilgi verdi. 

2214.jpg

Çubuk'ta bulunan Ahi Evren Sitesi hakkında bilgi veren Başkan Özden, siteye işletmelerin getirilmesi konusunda destek istedi. Belediye olarak Çubuk'a yatırım yapacak her türlü işletmeye destek olacaklarının altını çizen Başkan Özden, 'Ahi Evren Sanayi Sitesi 199 bin metrekare alana sahip olup, 23 bin metrekare de kapalı alanı bulunmaktadır. 96 iş yerinin bulunduğu Ahi Evren Sanayi Sitesi, Uluslararası Esenboğa Havalimanına 8 kilometre mesafede olup her türlü işletme için uygun bir yerdir. Ayrıca bu alanın etrafında 153 bin metrekare alanda sanayi sitesi olarak imarı yapılmış hali hazır yerler mevcuttur. Biz belediye olarak ilçemize yatırım yapacak işletmelere her türlü desteği vermeye hazırız' dedi

İlçede büyük bir iş gücünün mevcut olduğunu da vurgulayan Başkan Özden,  BELTEK, BELMEK ve Endüstri Meslek Lisesi gibi eğitim kurumları aracılığı ile yetişmiş elemanların olduğunu ve işletmelerin yetişmiş eleman bulma sıkıntısı kesinlikle çekmeyeceğini söyledi. Başkan Özden, 'Sayın Başkanım ilçemizin makus talihini değiştirmek amacı ile birçok alanda atılımlar yapılması gerekiyor. Bu atılımların başlatılması konusunda ilk adımı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk-Ankara yolunun 6 şeritli yapılması konusunda attı. Merkez ile Çubuk bu sayede bütünleşmiş oldu. Sizlerin de atacağı ikinci bir adım ile ilçemizde inşallah sanayileşme olacaktır' diye konuştu.

ASO Başkanı Özdebir'de bahsi geçen sanayi sitesinin ve o alanın konfeksiyon imalatı için çok uygun yerler olabileceğini söyledi. Özdebir, uluslararası havaalanına çok yakın bir yerin özellikle ihracat ve iç piyasaya hitap edecek sektörün konuşlanmasının faydasına dikkat çekerek, bu konuda ASO olarak bir çalışma yapacaklarını belirtti. Çubuk'un çok önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Özdebir, özellikle turşu sektöründe artık dünyaya açılması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

'Çubuk turşusu ile artık yurt çapında marka haline gelmiştir. Bundan sonra yurt dışına açılması gerektiğine inanıyorum. Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden ile birlikte oluşturacağımız bir ekip ile birlikte turşu üretimi konusunda iyi bir çalışma yapalım. Bu işi iyi bir şekilde analiz edip ve bunu dünya pazarına taşıyacak teknikler bulmalıyız.' Çubuk'a geleceğini ve incelemelerde bulunacağını da söyleyen Özdebir, ilçede belediye ve iş adamları ile birlikte güzel bir tablonun olduğunu gördüğünü belirterek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Daha sona ziyarete gelen Çubuklu iş adamları ile bir süre sohbet eden Özdebir, sektörel sorunlarını dinledi. Ziyaret sonunda Başkan Özden tarafından Özdebir'e içerisinde belediye ve festival logosundan oluşturulan bir plaket hediye edilirken, bir de hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.