İpek Ekmek, El Değmeden Tam Otomatik Robot Sistemlerinde Üretim Yapıyor

İpek Ekmek, El Değmeden Tam Otomatik Robot Sistemlerinde Üretim Yapıyor

İpek Ekmek Firmasının genç kuşak yöneticisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Hakan İpek, ‘Amacımız kaliteyi sürdürmek ve kaliteyi ilçemizde yaygınlaştırmaktır.’

İpek Ekmek Fabrikası’nın Çubuk’ta hem kalitenin yükseltilmesi hem de rekabet ortamının sağlanması adına üretim yaptığını vurgulayan İpek Ekmek Firmasının genç kuşak yöneticisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Hakan İpek, fabrika hakkında bilgiler verdi.

Fabrikada son 5 yıl içerisinde önemli düzenlemeler yaptıklarını belirten Hakan İpak, Çevre düzenlemesinden başlayarak zeminin yenilenmesi gibi iyileştirmeler yapıldığını ve doğalgaz sistemine ve tam otomatik robot sistemiyle el değmeden ekmek üretimine geçildiğini belirterek, ’’Dün olduğu gibi bundan sonra da hijyenin sağlanması adına büyük bir gayret sarf ettik. Yaptığımız yatırımlarla hem hijyen, hem kalite hem de önemli bir tasarruf sağlanmış olduk ’’dedi.

-Çok kaliteli ekmek üretiyoruz

Ekmek üretiminin tamamen otomatik bir sistem haline dönüştürdüklerini belirten Hakan İpek,“El değmeden hamurun yapılması, hamurun işlenmesi ve pişirilmesi tamamen otomatik bir sistemle şu anda yapılıyor. Amacımız ilçemizde ve bölgemizde kaliteyi daha da yükseltmek ve rekabet ortamını sağlamaktır’’ diye konuştu. 

 -Geleneksel ve Modern Ekmek Üretimi Bir Arada

Köy ekmeğinin de üretimini yapan İpek Ekmek,  ilçe halkına modern fırında geleneksel tatlar sunuyor.  

Uzun bir süredir de müşterilerinden köy ekmeği konusunda talep aldıklarını ifade eden Hakan İpek, ’’Köy ekmeği çok soruluyordu bunun üzerine köy ekmeği çıkarıyoruz. Müşterilerimiz yoğun bir şekilde köy ekmeğini de tercih ediyor’’ dedi.

Köy ekmeği müşterileri ise, köy ekmeğinin pişirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, gönül rahatlığıyla istedikleri saatte köy ekmeği bulabildiklerini söylediler.

-İpek Ekmek Çeşit Zengini

İnsanların en temel gıda maddelerinin başında gelen ekmekte, geçmişten bu güne Çubukluların ilk tercihi haline gelen İpek Ekmek Fabrikası, onlarca çeşit ve tatta ürünün üretimini gerçekleştiriyor. Çubukluların yoğun ilgisiyle karşılanan ve sofralarını süsleyen, beslenme çantalarını dolduran, her yaşa yönelik çeşit çeşit İpek Ekmek ürünleri Çubukluların vazgeçilmezi oldu.

Hijyen, sağlık, kaliteyi bir arada buluşturan İpek Ekmek Fabrikası’nın birbirinden faydalı normal, köy, taş değirmeni unu tam buğday, kepekli, çavdarlı, halk somunu ekmekleri sofralara sağlık taşıyor.

-Normal Ekmek

İpek Ekmek Fabrikası’nın ve sofraların gözdesi normal ekmek, insanların beslenmesi açısından çok önemli bir yere sahip. Karbonhidrat yönünden zengin bir yapısı var. Kolesterolü azaltıcı etkisinin yanı sıra, damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde beslenme açısından da çok önemli bir yere sahiptir.

-Kepekli Ekmek

Normal ekmek formülasyonuna yüzde 20-25 kaba ve kırmızı renkli kepek ilave edilerek üretilen ve vücutta kilo artışını önlemek, bağırsağın hızlı çalışmasını sağlayarak, bağırsak kanseri olma riskini azaltmak, kalp damar sertliğine direnç sağlamak, kabızlığı yok etmek gibi etkileri görülen Kepekli Ekmeğin, enerji değeri düşük olup insana doygunluk veriyor. Bu nedenle de kilo almak istemeyenlerin hem zayıflayabilmeleri, hem de sağlıklarından ödün vermemeleri için kepekli ekmek tüketmeleri önerilmektedir. Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle kepekli ekmek, insan sağlığı açısından benimsenecek bir üründür. Tüm bunların yanı sıra da içinde bulunan fitatin sayesinde diş çürümesini önler.

-Köy Ekmeği

Buğdayın yüzde 98’inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan doğal köy ekmeği uzun süre tok tutuyor. Demir eksikliğine bağlı anemiyi (kansızlığı) önleyici, kolesterolü dengeleyici, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkilerinin yanı sıra kabızlık, hemoroit ve bağırsak kanserinin önlenmesinde de etkili. Diş ve kemik gelişimine yardımcı olan bu ekmek, çocuklarda öğrenme ve algılama yeteneğini de geliştiriyor.

-Taş Değirmeni Unu Tam Buğday Ekmeği

Taş değirmeninde öğütülmüş tam randımanlı buğday ununa, maya, tuz, su ilave edilerek 250 gram olarak üretilen bu ekmek de Köy Ekmeği ile aynı faydalara sahip bir şifa deposu.

-Çavdarlı Ekmek

Çavdar tanelerinin köy değirmenlerinde öğütülerek ve hiçbir kısmı ayrılmadan elde edilen bu ürün, mineral ve vitamin olarak çok zengindir. İçerdiği diyet lifi sayesinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağladığı gibi, kan şekerinin ve kolesterolün yükselmesini de önler. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve kalınbağırsaktaki hücreleri, kansere neden olan kimyasallardan korur. Kilo verdirici etkiye de sahiptir.

-Somun Ekmeği

İpek Ekmek'in ürün çeşitleri arasında yer alan ve doyurucu olma özelliği bulunan Somun Ekmeği, benzer ekmek çeşitlerine göre kabuğu daha ince olup kendine has kokusu bulunmaktadır. Ekmekte bulunan linarek asit kolesterolü azaltır. Ayrıca bu ekmek damar sertliğini önleyici etkisinin yanı sıra, içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde de beslenme açısından çok önemli bir yere sahiptir. Karbonhidrat yönünden de çok zengindir.

-İpek Sütlü Pide

Ramazan aylarının vazgeçilmez sofra besini pidenin, İpek Ekmek Fabrikası ayrıcalığı ile Çubukluların hizmetine sunulan ürünü Sütlü Pide, el değmeden ve bölgenin en kaliteli Ramazan Pidesi olarak satışa sunuluyor. 2 gün taze kalabilmesi, şekli, lezzeti ve ekonomik oluşuyla Çubukluların Ramazan tercihi Sütlü Pide, geçmişten günümüze her yıl iftar sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

-AB Standartlarına Uygun Üretim

İpek Ekmek AB standartlarına uygun olarak son teknoloji teçhizatlarıyla üretim yaptığını ifade eden Hakan İpek, ’’Fırınların içindeki tüm cihazlarımız otomatiktir, çok fazla insan gücüne ihtiyaç duyulmadan ekmekler üretilebilmektedir’’ diye konuştu.   

-59 Yıllık Tecrübeyle Gelen Lezzet İpek Ekmek

1955 yılında dedesi Mazhar İpek tarafından üretilen lezzetli ekmeklerle İpek Ekmeğin macerasının başladığını anlatan İpek, ’’Çubuk halkı Francala (lüks) ekmeği ilk defa İpek Ekmekle tattı. 1998 yılında leziz ve kaliteli ekmek yapımının püf noktalarını dedemizden devraldık. Yeni nesil fırıncı olarak aynı lezzeti ve kaliteyi Çubuk halkıyla buluşturmaya devam etmekteyiz. İpek Ekmek olarak her damak zevkine hitap eden tatlar sunmak amacıyla üretim kalitemizi sürekli geliştirmekteyiz. Çubukta, ekmek denilince ilk akla elbette İpek ekmek gelmektedir. İpek ekmeğin sırrı ilse lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden sağlıklı, hızlı ve güler yüzlü hizmet anlayışımızdır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.