İpek Ekmeğin Ürettiği Sütlü Pide’ye Hücum Ediyorlar

İpek Ekmeğin Ürettiği Sütlü Pide’ye Hücum Ediyorlar

Ramazan ayında iftar sofralarının baş tacı olan pideyi sıcak tüketmek için zengin yoksul, çocuk yaşlı, kadın erkek demeden İpek Ekmek Fırının ürettiği sütlü pideyi alabilmek için bir birleriyle yarışıyorlar.

Ramazan ayında iftar sofralarının baş tacı olan pideyi sıcak tüketmek için zengin yoksul, çocuk yaşlı, kadın erkek demeden İpek Ekmek Fırının ürettiği sütlü pideyi alabilmek için bir birleriyle yarışıyorlar.  

Ramazan aylarında iftar sofralarının baş tacı olan pideye ulaşmak için 7'den 70'e her yaştan vatandaş iftar vaktine saatler kala İpek Ekmek Fırınına akın ediyor. Girdikleri sütlü sıcak pide kuyruğunda zaman zaman yoğunluk yaşanırken, fırından çıkan mis gibi kokan sütlü pideleri kapabilmek için adeta bir birleriyle yarışıyorlar.

Türk mutfağında önemli yer tutan, tarihi tam bilinmemekle beraber çok eskilere dayanan pide, yöreye göre farklılık gösteren çeşitlerde yapılıyor. Ankara’da sadece Çubuk’ta bulunan İpek Ekmek Fırın’ında üretilen ‘sütlü pide’ ilçede değişmez tek lezzet olmaya devam ediyor. 

Sıcak pideye ulaşmak için de yıllardır sonu gelmeyen kuyruklarda bazen 2 saate kadar beklemek gerekiyor.

Pide kuyruğuna girmek için Akyurt’tan Çubuk’a geldiğini söyleyen Fatih Tiryaki, işten geldikten sonra iftar öncesinde evine sıcak pide götürebilmek için yaklaşık 2 saat pide kuyruğunda beklediğini söyledi.

Kuyrukta beklerken fırının sıcaklığında ter döktüklerini anlatan Tiryaki,”Ramazan pidesini alabilmek için saatlerce bekledik ve çok şükür aldık. Allah nasip ederse orucumuzu sıcak pideyle açmış olacağız. İnsanlar evlerine sıcak pide götürebilmek için burada mücadele veriyor. Bu aslında çok keyif veren bir şey”dedi.

İşletme sahiplerinden Dursun İpek, ürettikleri sütlü pideye olan ilgiden dolayı yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Her ramazan kapasitelerinden fazla çalışmalarına rağmen pideyi yetiştiremediklerini anlatan İpek,”Aşırı bir yoğunluk oluyor. Çubuk’ta ilk sütlü pideyi üreten bir fırınız. Artık bu pide sadece bizim fırının değil tüm ilçenin markası haline geldi. Çubuk’un sütlü pidesi oldu. Saat 15’den itibaren yoğunluk başlıyor iftar vaktine kadar devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen sıraya girmiyor vatandaşlarımız. Herkes önce ala bilmek için bir biriyle itişip kakışıyor. Bu kargaşanın nedeni insanlar dumanı tüten pide istemesi. Bu kargaşadan müşterilerde memnun ki her geçen gün müşteri sayımız artıyor” dedi.

2dsc07724.jpg2dsc07747.jpg2dsc07751.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.