Internet Explorer 1 milyar saldırıyı önledi

Internet Explorer 1 milyar saldırıyı önledi

Akıllı Ekran Filtresi adındaki uygulama sayesinde çok sayıda kullanıcı paçayı yırttı

Microsoft ürün yöneticilerinden James Pratt'ın blog sayfasında yazdığı bilgilere göre Internet Explorer 8 şimdiye kadar tam 1 milyar zararlı içerik bulaştırma denemesini engellemiş. Bu başarısının arkasında ise Akıllı Ekran Filtresi (SmartScreen Filter) uygulaması bulunuyor.

Eğer gezilmek istenen sitenin bağlı bulunduğu sunucu bilgisayardan bizim bilgisayarımıza zararlı içerik yükleme denemeleri gerçekleşiyorsa, bu durumu bize bir uyarı ile bildiren Akıllı Ekran Filtresi sayesinde pek çoğumuz zarar görmekten kurtuluyoruz.

Zaman zaman sizin de muhtemelen karşılaştığınız bu uyarılar bir rapor şeklinde Microsoft merkezine gönderiliyor. Şimdiye kadar bu tür engellenen saldırı sayısı ise 1 milyarı bulmuş durumda.

Halen geliştirilmekte olan Akıllı Ekran Filtresi, geçen sene Ağustos ayında 70 milyon saldırıyı engellemiş. O tarihlerde sadece %15 pazar payına sahip olan Internet Explorer 8 şimdi yaklaşık %26 'lık bir pazar payına sahip. Bu da engellenen saldırı sayısının gittikçe artması anlamına geliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.