İnternet Cafelere Ani Denetlemeler Yapıldı

İnternet Cafelere Ani Denetlemeler Yapıldı

Çubuk Belediyesi Zabıta Ekipleri Çubuk'taki İnternet Cafelere ani denetlemelerde bulundu.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yeşil Çubuk Parkında Birim Müdürleri ile birlikte yaptığı incelemelerde gençlerden ve ailelerinden kendisine gelen talep üzerine Zabıta Müdürlüğünü harekete geçirerek internet cafelere ani denetlemeler yapılması konusunda direktifte bulundu.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürü Orhan Ünal, beraberinde ki ekipler ile ilçede bulunan 10 internet cafeye ani denetlemelerde bulundu. Bilgisayarlarda filtre bulunmaması, küçük yaşta çocukların alınması, temizlik ve hijyen kurallarına uyulmaması gibi çeşitli sebeplerle internet cafelere tutanak tutuldu.  İlk ani denetleme Cumhuriyet Mahallesi"ndeki internet cafelere yapıldı. Yapılan denetlemelerde bilgisayarlarda yapılan inceleme sonucunda filtre olduğu ancak detaylı filtreleme yapılmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Zabıta Müdürü Orhan Ünal, İnternet cafe sahiplerine denetimlerde yapılan eksikleri içeren birer tutanak imzalatarak, bir hafta içerisinde gerekli tedbirlerin alınmadığı taktirde kapatma cezası ile kapatılacağı konusunda uyardı. Ünal,""Her şeyiniz kanuni olacak. Filtreleme konusunda gerekli tedbirlerin eksiksiz alınması gerekmektedir. Ayrıca 12 yaşından küçük çocuk almayacaksınız ve diğer temizlik gibi kanuni sorumlulukları yerine getireceksiniz"" şeklinde uyardı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, denetimler konusunda yaptığı açıklamada, ""Denetimler, geleceğimiz olan çocuklarımızın korunması yönündedir.  Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Çubuk"ta kurallara uymayan, çocuklarımızı ahlaki ve kültürel açıdan erozyona uğratan hiçbir internet cafe kalmayana kadar denetimlerimizi sürdüreceğiz. Herkesin kuralla uymasını istiyoruz"" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.