İnternet Cafe Sahipleri Bilgilendirildi

İnternet Cafe Sahipleri Bilgilendirildi

Çubuk Kaymakamlığı ilçede bulunan internet cafe sahiplerini bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

         Çubuk Kaymakamlığı düzenlediği toplantı ile internet cafe sahiplerini bilgilendirdi. Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Toplantı salonun'da düzenlenen toplantıya ilçede bulunan tüm internet cafe sahipleri ve çalıştırıcıları katıldılar.

         Çubuk Kaymakamı Meftun Dallının'da katıldığı toplantı'da ,Ülkemiz'de ve İlçemiz'de İnternet Cafeler'in yeri ve Çocuk ruh sağlığı üzerinde'ki etkileri konulu bilgilendirme toplantısın'da ,Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Alaettin Zararsız ,İnternet cafe sahiplerine Hükümetin düzenleme yaptığı yeni yasa ile ilgili bilgiler verdi. Yeni yasa ile internet cafe denetimlerinin Valilik ve Kaymakamlık tarafından yapılacağını söyleyen Çubuk Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Alaettin Zararsız şunları söyledi: “Kanun gereği yasal cezalar çok ağırlaştırılmıştır. Bu iş yerlerinde kesinlikle sigara içilmeyecektir. Küçük yaşta çocuklar alınmayacaktır. Kapanış saatlerine kesinlikle uyulacaktır. Artık İnternet kafelerin denetimleri direk olarak Kaymakamlık tarafından yapılacaktır. Tüm cezalar da yine Kaymakamlık tarafından yazılacaktır. Cezalar çok ağırlaştırılmıştır. 3.000 ila 15.000 YTL. arasında ceza yazılabilecektir. İnternet kafelerde bulunan tüm bilgisayarlar da filtre bulunacaktır. Kesinlikle alkollü içecek satılmayacaktır. İşyerlerinde elektronik ve mekanik oyun alet ve makineleri bulundurulmayacaktır. İş yerlerinde bilgisayar ortamında uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunlar oynatılmayacaktır. Yine iş yerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulmalıdır. ” dedi.

        Çubuk Ticaret Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Fazlı Çabukca'da İnternet Kafeler'in Çocuk Ruh sağlığı üzerinde'ki etkileri konulu sunumu yaptı.

         Toplantı İnternet kafe sahipleri'nin istek ve temennileriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.