İnsanlığa faydası ayetlerle sabit meyve

İnsanlığa faydası ayetlerle sabit meyve

Kanser Kalkanı bu gıdayı sofranızdan eksik etmeyin.

Vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruyor, hücreleri yeniliyor ve kansere karşı kalkan oluşturuyor.

Hurma, Allah'ın Kuran'da pek çok ayetle haber verdiği, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirdiği bir meyve. Bilinen en eski bitkilerden olan hurma, lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih ediliyor.

Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiş. Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti var. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da kanıtlanmış.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR

Doktorlar, hamilelere doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtiyor. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmak.

SOFRADAN EKSİK ETMEYİN

Hurma lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengin; sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bulunuyor. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içeriyor. Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekiyor. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koydu.

KANSERİN KALKANI

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile böbrekler için de son derece önemli. Bir insan günde 2-3 hurma yiyerek magnezyum ihtiyacını karşılayabiliyor. Ayrıca hurma protein miktarı açısından da zengindir. Bu özelliği sayesinde vücudu hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruyor, hücreleri yeniliyor ve kansere karşı kalkan oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.