İMAM HATİP'TEN ÖRNEK ÇALIŞMA

İMAM HATİP'TEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Çubuk Yukarı Çavundur Mahallesi merkez Camii İmam Hatip-i Nuri Aydın çeşitli nedenlerle okuyamayan veya okulu bırakmak zorunda kaldığı tespit ettiği gençlere, camide Kur'an-ı Kerim eğitimi vermeye başladı

İlçeye bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi Cami İmamı Nuri Aydın, mahallede çeşitli nedenlerle okulu bırakan veya okuyamayan geçleri tespit etti.Aydın, daha sonra camide Kur'an-ı Kerim dersi vermeye başladı. Yapılan çalışma kapsamında Kur'an-ı Kerim öğrenen gençlere eğitimlerinin sonunda başarı sırasına göre umre, bilgisayar, telefon, küçük altın ve kıyafet gibi çeşitli hediyeler verilecek.Çalışma hakkında bilgi alan Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, yaklaşık bir ay gibi kısa sürede Kur'an-ı Kerim öğrenen gençleri ziyaret etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Hızlı, gençlerin Kur'an-ı Kerim okumalarını dinledi, birlikte namaz kılarak dua okudu ve iş adamları tarafından verilen çeşitli hediyeleri dağıttı.

Yaklaşık 15 gence ilk etapta Kur'an-ı Kerim dersi verilmeye başlandığını anlatan Nuri Aydın, önümüzdeki eğitim öğretim yılında gençleri yeteneklerine göre hafızlık, imam hatip lisesi, açık lise veya meslek liselerine yönlendireceğini söyledi. Mahalle halkının da desteğini aldığını kaydeden Aydın, iş adamlarının desteğiyle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başlayan gençlere çeşitli hediyeler verdiklerini belirtti.

cavundur1-001.jpg

Müftü Hızlı da bu programın Ankara'nın hatta Türkiye'nin her noktasında uygulanması gerektiğini dile getirdi. Projeyi uygulayan ve destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Hızlı, şöyle devam etti: "Bu programla sadece Yukarı Çavundur ile alakalı değil Ankara'mızın her noktasında bizim de çok önemsediğimiz, özellikle okuyamayan, dışarıda kalan gençlere sahip çıkmak adına Kuran'la buluşturmak adına, Kuran'ın güzelliklerini onlara anlatabilmek adına birtakım projelerimiz, programlarımız var. Bizim imamlarımızdan beklediğimiz içinde bulundukları mahallelerde, bölgelerde bu tür gençlerle irtibata geçerek onlara Kuran'ı öğretmek, hatta mümkünse hatim yaptırmak, içlerinden kabiliyetli olanlarını da seçerek hafızlık yolunda onları eğitmek ve bu topluma gerçek manada kazandırmayı biz çok önemsiyoruz. İşte bugün burada bunun en güzel örneğini gördüğümüz uygulamanın Ankara'mızın hatta Türkiye'mizin en ücra noktasına kadar yapabildiğimiz gün, Kuran ile buluşturabildiğimiz, Kuran'ı elbette mesajı ile birlikte anlatabildiğimiz gün, ülkemizde daha güzel ve daha huzurlu, daha aklı başında gençleri yetiştirebileceğimizi düşünüyorum."Ankara'da gençlere ve çocuklara daha çok ulaşabilmenin yollarını aradıklarını anlatan Hızlı, "Biz sadece Kur'an-ı Kerim'in eğitimi ile değil bunun dışında da birçok noktada birçok programla gençlerimizle çocuklarımızla daha çok ulaşabilmenin yollarını arıyoruz. Bunları kızlar, kadınlar bağlamında yaptığımız gibi erkekler, üniversite gençliği gibi her birini ayrı ayrı dahil edecek birtakım programlarla bazen birtakım konferanslarla bazen onların içerisinde bulunduğu interaktif diyebileceğimiz yöntemlerle onların dahil olacağı programlarla yapmaya çalışıyoruz.

Bu programlar kendi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'le gençlerimizi buluşturabilme, onları Kuran'la bütünleştirebilme adına yapıyoruz" diye konuştu.

Eski Çubuk Belediye Başkanı ve ASKİ Yönetim kurulu üyesi Lokman Özden ise" Çeşitli nedenlerle okula gidemeyen bu gençlere milli ve manevi değerlere sahip çıkma , dünyevi ve uhrevi bilgileri öğreterek topluma faydalı bir nesil yetiştirme konusunda örnek bir çalışmaya imza atan değerli hocamıza ,maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm tüm işadamlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 

10995825_361410944066250_531577711134677811_n.jpg

Yemek ikramının yapıldığı ziyaretin sonunda, hatıra fotoğrafları çektirildi.

10994434_361411364066208_8879558686287311299_n.jpg

Programa, Ankara müftüsü Prof.Dr.Mefail Hızlı,Ankara İlahıyat fakültesi dekanı ve din işleri yüksek kurulu uzmanı Prof.Dr. İ.Hakkı Ünal,Eski Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer, Kurra Hafız İlhan Tok,Pursaklar Müftüsü,Eski Hacıbayram Camii İmamı Fikret Latifoğlu, ASKİ Yönetim Kurulu üyesi Lokman Özden,Prof.Dr.Halit Ünal, Yukarı Çavundur Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak, din görevlileri, iş adamları ve mahalleliler katıldı. 

Kaynak:https://www.haberler.com/cubuk-ta-imamdan-ornek-calisma-6993710-haberi/

cavundur3.jpgcavundur1-001.jpg

cavundurr1.jpgcavundurr2.jpgcavundurr3.jpgcavundurr4.jpgcavundur2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.