İmam Hatip Öğrencileri Gassallık Eğitimi Aldı

İmam Hatip Öğrencileri Gassallık Eğitimi Aldı

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çubuk Belediyesi Cenaze Hizmetleri Şefliğinde uygulamalı olarak cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi aldı.

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  Çubuk Belediyesi Cenaze Hizmetleri Şefliğinde uygulamalı olarak cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi aldı.

Çubuk Belediyesi ile Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim programı çerçevesinde öğrencilere cenaze yıkama (gasil) ve kefenleme eğitimi veriliyor.

Belediye Cenaze Hizmetleri Şefi Kadir Sağpazar ve gassal imam Hülya Ergören tarafından verilen eğitime, Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 100 kız, 100 erkek öğrenci üç grup halinde katıldı.

Cenaze Hizmetleri Şefi Sağpazar, yaptığı açıklamada, iki haftalık kursu başarıyla tamamlayan kursiyer öğrencilerin, okulda verilen teorik eğitimi belediye sayesinde pratiğe dönüştürdüklerini belirtti.

Cenaze yıkamanın her Müslüman'ın bilmesi gerektiğine işaret eden Sağpazar, şunları kaydetti: 

"Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerine gassallık eğitimi veriyoruz. Kurs süresince öğrencilere ölüm, yaşam, abdest, gusül, cenaze ile ilgili temel kavramlar, şehitlik, şehit cenazesi, cenazenin yıkanması, kefen, kefenleme, cenaze namazı, duaları, taşıma ve defin işleri, uygulamalı cenaze yıkama, kefen işlemleri ve diğer temel dini bilgiler hem teorik hem de maket ve gönüllü öğrenciler üzerinde uygulamalı gösterildi. Her Müslümanın bilmesi gereken bir konu. Buradaki kız öğrencilerimize cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Gökmen de mesleki tatbikat çerçevesinde verilen eğitimin çok yararlı olduğunu ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.