İmam Hatip Mezunları İftarda Buluştu

İmam Hatip Mezunları İftarda Buluştu

İmam Hatip Mezunları İftarda Buluştu

Çubuk İmam Hatip Lisesinin  4. Dönem (1986) mezunları  iftar için Çubuk’ta bir araya geldi. 1993 yılından beri düzenli olarak bir araya gelen 1986 dönem mezunları bu buluşmaları son yıllarda Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi ile iftar programına dönüştürerek devam ettiriyor.

ihl2.jpg

1986 mezunları adına gazetemize konuşan yazarımız Şakir Arıkan, “ En temiz, en  saf,  en samimi ve önşartsız arkadaşlıklar çocukluk ve öğrencilik yıllarında kurduğunuz ilişkilerle doğar. Bir de bu ilişki imam hatip gibi ulvi bir gayeyle eğitim veren kültürel bir iklimde tesis edilmiş ise bu arkadaşlığın temelleri artık  yıkılmaz. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz imam hatipli ortak paydasında bizler 20 yılı aşkındır dostluğumuzu rutin faaliyetler, iyi ve kötü gün birlikteliği ile devam ettiriyoruz.  Bu niyetten mezunlar derneğimiz ÇİMDER  oluştu ama ÇİMDER’in son yıllarda  irtifa kaybetmesi, bizim dönemsel birlikteliğimizi  tekrar pekiştirdi. Geride duran diğer  dönem mezunlara , ÇİMDER ve Okul Yönetimine de  bir adım öne diyoruz.”   

1986 mezunları hakkında bilgi veren Arıkan,  “Arkadaşlarımızın bir kısmı mesleğinde kariyer yapmaya devam ederken bir kısmı dede olmaya, emekli olmaya başladı.  Dostlukların daha bir anlamlı olduğu bu dönemde öğrencilikten mütevellid arkadaşlıkların düzenli olarak devam ettirmenin ayrı bir boyutu ve hazzı oluyor.  Geleneksel hale getirdiğimiz bu buluşmalara 36 mezununuzdan yaklaşık 30’u katılıyor, gelemeyenlerinde mutlaka geçerli bir mazereti oluyor. Bu buluşmalarda mezunlarımızdan 1996 yılında kaybettiğimiz Mustafa Topçu’yu  da rahmetle yadediyoruz” dedi.

%60 gibi çok  yüksek bir  üniversiteyi kazanma oranı ile imam hatibin en parlak  dönemlerinden birisi olan ve tamamı toplumda sağlam bir yer edinen 1986 mezunları arasında üst düzey bürokratlar, hakim, şube müdürleri, veteriner, mühendis, işletmeci, öğretmen, memur, işçi, iş adamı ve esnaf bulunuyor.

Grup,  iftarı yine mezunlardan Hacı Şanlı’ya ait Yedoy piknikte hazırlanan özel menu ile yaptıktan sonra  birlikteliklerini akşam namazına müteakip  yine mezunlardan Nuh Öztürk’ün ikramı olan çay ve sonrasında  çayboyu yürüyüşle devam ettirip, bir sonraki  görüşme için ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum