İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çalışma

İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Örnek Çalışma

Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kurdukları Türk musikisi korosu ile prova yapabilecekleri müzik sınıfı oluşturmak için hazırladıkları eserleri satışa çıkardı.

Öğrenciler, hat tezhip sanatı eserlerini açılan sergide satışa sundu. Okul aile birliği tarafından organize edilen sergiden elde edilen gelirle, şu an çalışmalarını okul merdivenlerinde yürüten koronun çalışmalarını yapacağı sınıf oluşturulacak.
Serginin açılışına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Kaymakam Şahin ve Başkan Acehan'ın açılış kurdelesini kestiği sergide, 50 hat tezhip sanatından oluşan eser yer aldı. Bir hafta açık kalacak sergide 75 TL ila 150 TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan eserlerden elde edilen gelirle özel müzik sınıfı oluşturulacak. 
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, gençleri kuşatan güncel sorunların ve sosyal medyanın kavga ederek veya yok sayarak çözümlenemeyeceğini söyledi.

 

Şahin, "Biz şunu biliyoruz ki güncelle kavga edilmez. Güncelde olan şey alınır, müspet olarak kullanılır ve topluma faydalı hale getirilmeye çalışılır. Biz bir şeyi reddederek, bir şeyi kapatarak, onu öteleyerek başarılı olamayız. Sosyal medya da aynen bu şekilde" dedi.

 

Hat tezhip sanatı sergisi ve musiki dinletisi için okula geldiklerini anlatan Şahin, "Arkadaşlarımız burada bir faaliyet organize etil. Hayri Nisa Hocamızın organizesinde bu faaliyetlere katılma fırsatı bulduk. Bu faaliyetleri organize eden bütün ekibi kutluyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum, onları tebrik ediyorum. Okul yönetimi de ciddi bir emek sarf etmekte, okulumuzun eğitim kalitesinin yükselmesinin konusunda, onları da canı gönülden kutluyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.