İlköğretim Öğrencileri Mehteran Takımı Kurdu

İlköğretim Öğrencileri Mehteran Takımı Kurdu

Çubuk'ta Bekir Yılmaz İlköğretim okulu öğrencileri tarafından mehteran takımı kuruldu.

Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından, Çubuk Belediyesi ve esnafların katkılarıyla oluşturulan mehteran takımı, okulun önünde ilk konserini verdi.

Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede mehteran takımını oluşturduklarını söyleyen Okul Müdürü Engin Önal, ilçenin ilk mehter takımını oluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kendilerine destek verdiğini ifade eden Önal, okullarında kültürel ve sosyal etkinliklere ağırlık verdiklerini, çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya gayret ettiklerini belirterek, "Tarihin en eski bando takımı olan mehteran takımını okulumuzda kurduk. Özellikle hem yürüyüp hem enstrüman çalmak çocuklara zor geldi, ama başardılar. Öğrencilerimizi öğretmenlerimiz büyük bir titizlikle eğitti. Osmanlı döneminde mehterin ne kadar önemli olduğunu, özellikle fetihlerdeki rolünü herkes çok iyi biliyor. Milli kültürümüzün içinde yer alan mehter, çocukların tarihi küçük yaşlardan itibaren öğrenmesini de sağlayacaktır. Takımda 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerimiz bulunuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.