İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

Çubuk’ta İlköğretim Haftası dolayısıyla Atatürk İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, okula başladığı 1964 yılında Çubuk’ta tek okulun olduğunu ve onunda ilkokul olduğunu anlattı.

Bugün sadece ilçe merkezinde 30’dan fazla okulun bulunduğunu vurgulayan Başkan Acehan, “Bugün hamdolsun sadece ilçe merkezimizde 30’dan fazla okulun bulunduğu bir eğitim ordusuna, eğitim camiasına ulaştık. Bunlar güzel şeyler, şurada ki tabelada yazdığı gibi; bir anne babanın çocuklarına verebileceği en büyük miras eğitimdir. Bizlerde toplum olarak ve bilhassa yerel yönetimler olarak belediye olarak bizimde düşüncemiz metodumuz insana yatırımdır. Nitekim geçtiğimiz eğitim döneminde ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte tamamen Çubuk’ta ki başarılı öğrenciler tarafında oluşan ‘Çubuk Akademi’sini kurduk. Burada ileri düzeyde bilgi, teknik ve kültürel eğitimler veriyoruz. Çubuk Akademi’ye tamamen belediye olarak biz destek veriyoruz” dedi.

Çubuk Akademi ailesinin her yıl geliştirilerek büyüyeceğinin müjdesini veren Başkan Acehan, “Bu mutlu günde, güzel günde özellikle siz öğrencilerimizle ve velileriyle beraber bu sahada bulunmaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 8. sınıf öğrencileri, yeni eğitim hayatına başlayan 1. sınıf öğrencilerine "hoş geldin" diyerek hediyeler verdi. Öğrenciler tarafından programa katılanlara karanfil dağıtıldı, şiirler söylendi ve halk oyunları gösterileri sergilendi. 

Programın sonunda Başkan Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan birlikte sınıfları dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle uzun süre sohbet ettiler.

egitim-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.