İlk İftarı Yaptık

İlk İftarı Yaptık

Onbir ayın sultanı mübarek ramazan ayının ilk sahuru ve ilk iftarını bugün yaptık.


Türkiye'de vazgeçilmez bir gelenek haline gelen ve Ramazan ayına ayrı bir coşku katan iftar çadırları bu yıl'da ilk misafirlerini ağırladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafın'dan kurulan ve yıllardır yoksullara hizmet veren iftar çadırları bu yıl'da ilk misafirlerini ağırladı.Öte yandan Saadet Partisi'de 17 yıldır sürdürdüğü geleneği bozmadı ve bu ramazanda'da hem iftar yaptırdı hemde evin'de yemek bulunmyan yoksulların'da kaplarını getirerek yemek almalarını sağladı..Önceleri evlerine geç kalanların iftarlarını açabilmeleri için kurulan çadırlar, şimdilerde ihtiyaç sahibi ailelerin hatta dar gelirlilerin karınlarını doyurdukları mekânlar haline geldi. Genelde belediyeler öncülüğünde kurulan çadırların giderleri ise hayırsever işadamları tarafından karşılanıyor. İftar çadırları ile yetinmeyen bazı belediyeler, evlere sahur ve iftar yemeği götürmenin yanısıra iftara geç kalanlara kumanya hazırlıyor. Çubuk'ta kurulan çadırlar'da bu yıl günde ortalama 800 kişinin orucunu açması planlanıyor.







Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Malatya Belediyesi'nin açtığı iftar çadırında yemeğini almak isteyen vatandaşlar birbirleri ile yarıştı.
Çadıra girişte zaman zaman vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Bu seneki çadırın yerinin değiştirilerek Belediye arkasındaki geniş alana alınması nedeni ile içeriye giren vatandaşların daha rahat bir ortamda yemeklerini yedikleri gözlendi.

Malatya Belediyesi'nin Ramazan ayı nedeni ile belediye arkasında açtığı çadırda ilk iftar gerçekleştirildi. İlk iftar yemeğini ise Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Eserdi verdi. Yemeğe Eserdi'nin yanı sıra, İl Genel Meclis Üyesi Bekir Çelik ile birlikte diğer yetkililer katıldı. Fahrettin Eserdi, Ramazan ayı'nın tüm insanlık âlemine hayırlı olması temennilerinde bulundu. İlk iftar yemeğinde 750 kişilik iki grup olmak üzere bin 500 kişiye yemek verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.