İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı Açıldı

İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı Açıldı

Çubuk Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Atatürk Parkında ilçedeki tüm okulların ve çeşitli kurum ve kuruluşlarında katılımıyla açılan fuarın açılışı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının verdiği konserle başladı. Daha sonra öğretmen ve öğrencilerden oluşan neyzen grubunun konseriyle devam etti.

  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, açılışta yaptığı konuşmada, fuarda ilçede 2009-2010 eğitim öğretim yılı boyunca öğrenim gören öğrencilerin beceri ve kazanımlarını günlük yaşamda kullanmaların sağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'  Öğrencilerimiz fuar boyunca yazarlar ve şairlerle buluşturularak söyleşi seansları düzenlenecek. Ayrıca toplumun her kesimiyle eğitim kurumlarını buluşturarak, toplumu ve geleceğimizin çocuklarını bilinçlendirmeye yönelik informal eğitim ortamlarını oluşturma ve kültürel mirasımızı konferanslar yoluyla bilgilendiriyoruz. Herkesimi kitlesel anlamda kitaplarla buluşturarak, sanatsal etkinlikler yoluyla öğrencilerimizin kendilerini tanımalarını, yetenekleri ile benlik ve kişilik gelişmesini sağlama, el emeği göz nuru hazırlanan ürünlerin sergilenmesi de bu fuar boyunca sağlanacaktır. Açılan stantlarda da OKS ve ÖSS'ye girecek öğrencilerimiz ve velilerine rehberlik hizmetlerinin sunulması yapılmaktadır. Bunlarla birlikte gelecek nesillere de fuar sayesinde kültürel ve sanatsal miras bilincinin aktarılması, öğrencilerimizin birlikte üretme ve kazanımının mutluluğunu girişimcilik ruhu ile yaşatılmasının sağlanması gibi birçok katkısı bulunmaktadır.'

  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretime verdiği destekler nedeniyle plaket verilen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de fuarın önümüzdeki yıldan itibaren Ankara'daki tüm ilçelerinde katılımıyla Çubuk'ta yapmak istediklerini söyledi. Başkan Özden, 'İlçemize eğitim ve öğretim konusunda her türlü desteği esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kamil Aydoğdu'ya buradan teşekkür ediyorum. Kendisinin il dışında olması münasebeti ile eşleri bizleri yalnız bırakmayarak ilçemize gelmişlerdir. Bu da ilçemize verdikleri değeri göstermektedir. Ben kendilerinden önümüzdeki yıl yapılacak olan fuarımızın artık Çubuk olarak değil tüm Ankara'nın katılımıyla yapılmasını isteyeceğim. Biz Uluslar arası festivaller yapan bir ilçe olarak, Ankara İletişim, Dostluk ve Sanat Fuarı'na ev sahipliği yapacak, deneyimli, tecrübeli bir ilçeyiz. Biz Belediye olarak da her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazırız' diye konuştu.

  Kaymakam Meftun Dallı da ilçede her zaman birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için çalıştıkları ve bunda da çok başarılı olduklarını vurgulayarak, eğitim ve öğretime verdiği destek den dolayı Belediye Başkanı Lokman Özden'e teşekkür etti. Daha sonra ilçeye okul yaptıracak hayır sever iş adamları Hasan Bostan'a, Cemal Şişman'a ve Selim Balkaner'e ilçe Milli Eğitim Müdürü tarafından plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından Çubuk Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından Anadolu'dan Çeşitlemeler isimli kardeşlik, birlik ve beraberliği simgeleyen oyun gösterime girdi. Yağmurun altında devam eden oyun, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

  Fuar açılışı sonrası 2'inci Ankara Şiir Olimpiyatlarında Çubuk'u temsil eden Gürkan Kaya'nın okuduğu 'Ihlamurlar Çiçek Açarken' ve İrem Uysal'ın 'Bülbül' şiir dinletisi de davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Konuşmaların ve gösterilerin ardından öğrencilerin tasarımlarını inceleyen Başkan Özden, öğrencilerin el becerilerini ve düşünsel faaliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Özden ve davetliler daha sonra küçük mucitlerin yaptığı birbirinden güzel tasarımları inceleyerek, tasarımları hakkında öğrencilerden bilgi aldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.